‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
vineri, 19 iulie, 2024
32.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriVom relua exportul de vinuri în Rusia? O delegaţie de la Chişinău va discuta...

Vom relua exportul de vinuri în Rusia? O delegaţie de la Chişinău va discuta în capitala rusă parametrii de calitate a vinului exportat

Comentarii

‹ adv ›
‹ adv ›

O delegaţie de la Chişinău va merge la Moscova pentru a conveni cu experţii serviciului sanitar „Rospotrebnadzor” parametrii fizico-chimici de calitate pentru reluarea exportului de vinuri şi divinuri din Republica Moldova pe piaţa rusă. Părţile urmează să negocieze şi semnarea unui memorandum în care vor fi precizate toate condiţiile.

Din delegaţie vor face parte specialişti ai Ministerului Agriculturii şi Industriei Alimentare şi ai Agenţiei Naţionale pentru Siguranţa Alimentelor, transmite IPN.

Ministrul agriculturii, Vasile Bumacov, spune că a expediat deja la Moscova o scrisoare cu subiectele care urmează a fi discutate. „Trebuie neapărat să stabilim parametri tehnici. Dacă vor mai exista astfel de probleme, să le putem discuta civilizat”, a menţionat ministrul în cadrul audierilor în comisia parlamentară de profil. „Avem o agendă clară, în timpul apropiat problema se va rezolva”, a mai spus Vasile Bumacov.

‹ adv ›

Referitor la o eventuală stopare a exporturilor de fructe şi legume, ministrul a asigurat comisia că nu se va întâmpla acest lucru, pentru că sunt respectate toate condiţiile.

Vasile Bumacov a fost audiat în Comisia parlamentara agricultură şi industria alimentară în legătură cu situaţia în sectorul agroalimentar, inclusiv exportul producţiei vitivinicole şi alimentare.

 

‹ adv ›

 

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›