‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
duminică, 11 august, 2024
25 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageArticoleUn importator din Ungaria - în Moldova pentru a cumpăra caise, cireșe și prune

Un importator din Ungaria – în Moldova pentru a cumpăra caise, cireșe și prune

Comentarii

‹ adv ›
‹ adv ›

După mai multe discuții virtuale cu producătorii de fructe din Moldova, reprezentantul companiei din Ungaria Frulity LLC, Rem Krisztián s-a aflat pe parcursul săptămânii precedente într-o misiune comercială în Republica Moldova.

Importatorul a menționat că este în căutarea furnizorilor de caise pentru consum în stare proaspătă, dar și a celor destinate industriei de procesare. Krisztián a manifestat interes și pentru cireșe, piersici și prune crescute în Moldova.

În cadrul misiunii, comerciantul a discutat cu mai mulți producători locali pentru a se familiariza cu cantitățile disponibile și calitatea fructelor pe care o pot asigura producătorii din Moldova ținând cont de condițiile climaterice din anul curent, și, eventual potențialul de export.

‹ adv ›

Mai multe companii, membre ale Asociației Moldova Fruct, au prezentat oferta de fructe disponibilă. Rem Krisztián urmează să analizeze ofertele primite și să revină cu propuneri de colaborare.

Activitatea este parte a programului „Fructe pentru lume”, implementat de Moldova Fruct cu suportul proiectului USAID Agricultura Performanta in Moldova.

‹ adv ›
‹ adv ›

1 Comentariu

  1. Bună, suntem agricultori de la Ocnița și suntem și noi producători de cireșe (mai mici desigur). Și anul acesta ne confruntăm cu mari dificultăți la realizarea cireșilor, nu avem cui le vinde, nu avem piața de desfacere, de ce importatorii din Europa sunt cointeresați numai de producătorii mari, care și singuri au posibilitatea de a exporta, de ce producătoril mai mic nu e ajutat de nimeni, dar taxele sunt la fel și pentru cei mari cu posibilități și piață de desfacere, și pentru noi care nu avem piața și suntem nevoiți să vindem marfa la un preț de nimic❓❓ Cu fiecare an tot mai greu, tot mai multe datorii și tot mai în minus suntem. Atrageți atenție la producători mici, nu la acei cu corporații, unde și așa e tot bine. De exemplu anul acesta, (chiar azi) am fost nevoiți să vindem 20 tone de cireșe cu 10 lei kg., pe cînd numai pentru cules s-a achitat 5 lei kg. , nu mai vorbim de cît se investește în îngrijirea acesteea, motorină, fungicide et.c.

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›