‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
vineri, 19 iulie, 2024
26.1 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriMai ieftin decât porumbul. China importă cantităţi mari de sorg pentru obţinerea nutreţurilor

Mai ieftin decât porumbul. China importă cantităţi mari de sorg pentru obţinerea nutreţurilor

Comentarii

‹ adv ›
‹ adv ›

Importurile chineze de porumb s-ar putea dovedi mai mici decât se crezuse anterior, mulțumită pasului făcut de producătorii de nutrețuri către sorg. Potrivit informațiilor International Grains Council (IGC), achizițiile chineze de sorg ar putea atinge un record al tuturor timpurilor.

IGC – în relalitate un grup interguvernamental – a crescut cu 400.000 de tone de sorg, până la un total de 1.000.000 de tone, previziunile sale cu privire la importurile chineze în sezonul agricol 2013 – 2014, cu mențiunea că alte potențiale majorări ar mai putea apărea între timp, informează cotidianul recolta.

Revizuirea în creștere – până la nivelul-record cu până la de trei ori mai mare față de cel înregistrat sezonul anterior – reflectă în paralel o producție însemnată în SUA, zonă din care morile de nutreț cu capital privat din China și-au asigurat un stoc de 800.000 de tone. Și această achiziție pare a nu fi singura.

‹ adv ›

Cifrele actuale sunt cu mult mai mari chiar și decât relevă datele USDA – 375.000 de tone de sorg importat. Anterior, IGC avertizase deja că informațiile de la Washington ar putea subestima voit datele reale.

Mai ieftin decât porumbul

Cumpărătorii chinezi au mai contractat cantități considerabile de sorg și din Australia, achiziții care ar putea totaliza „60-70 la sută dintr-un potențial program australian de export de un milion de tone”, spun oficialități ale Pentag Nidera.

‹ adv ›

Apetitul chinez pentru acest tip de cereale reflectă, pe de-o parte, prețul intern mare la porumb utilizat drept ingredient pentru nutrețuri, iar pe de altă parte abilitatea Chinei de a-l importa fără taxe vamale.

 

 

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›