‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
vineri, 19 iulie, 2024
26.1 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriPloile şi timpul rece au afectat producţia de roşii la nordul Moldovei. Care este...

Ploile şi timpul rece au afectat producţia de roşii la nordul Moldovei. Care este preţul unui kilogram pe piaţă

Comentarii

‹ adv ›
‹ adv ›

Producţia de roşii expusă spre comercializare pe piaţa agricolă din Edineţ semnalează despre apropierea sfârşitului de sezon pentru acest produs.

Ieri, 2 octombrie, roşiile de câmp de calitate înaltă puteau fi găsite doar la câţiva producători, în rest roşiile expuse spre comercializare erau verzi sau de calitate proastă. Nici producătorul ce comercializa roşii de seră nu avea producţie de o calitate superioară. Timpul rece din ultima perioadă şi ploile au afectat calitatea producţiei de roşii, notează portalul Agravista.

Oferta este mică iar preţurile la producţia calitativă de roşii cresc. De exemplu, la Edineţ roşiile verzi, din câmp deschis, se comercializau cu amănuntul cu 5 lei/kg, cele coapte, dar de o calitate mai joasă – de la 7 până la 10 lei/kg. Roşiile de seră aveau un preţ de la 15 până la 20 lei/kg.

‹ adv ›

Fabrica de conserve din Cupcini a SA „Natur Bravo” zilele acestea a încheiat sezonul de prelucrare a roşiilor, din cauza lipsei de materie primă. Mai dispune de producţie pentru prelucrare fabrica de conserve din Corjeuţi, dar şi aici pe plantaţiile proprii sunt cantităţi mari de roşii verzi.

 

 

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›