‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
sâmbătă, 10 august, 2024
27.7 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriÎn noiembrie, Moldova va achita 450 de dolari pentru gaze - Andrei Spînu

În noiembrie, Moldova va achita 450 de dolari pentru gaze – Andrei Spînu

Comentarii

‹ adv ›
‹ adv ›

În noul contract cu Gazprom, s-a acceptat formula de preț propusă de delegația Republicii Moldova, care este bazată pe un anumit raport între prețurile la gaz și petrol pe piață, transmite IPN.

„Formula de preț va fi făcută publică dacă cele două companii vor decide acest lucru. În baza prețurilor actuale pe piață, pentru luna noiembrie prețul va fi aproximativ în jurul cifrei de 450 de dolari pentru 1000 de metri cubi, iar ulterior prețul ar urma să scadă, în funcție de cotația prețului la gaze pe burse”, comunică vicepremierul Andrei Spînu, ministru al infrastructurii și dezvoltării regionale.

În ceea ce privește datoria formată la Moldovagaz, s-a convenit efectuarea unui audit independent al acesteia în anul 2022.

În baza acestui audit, urmează să se stabilească suma și să existe noi negocieri pe identificarea modului și calendarului de achitare a restanțelor de către Moldovagaz.

„Ceea ce este important pentru cetățeni și pentru afaceri e că avem de la 1 noiembrie asigurate livrări de volume suficiente de gaz la un preț de cel puțin două ori sub prețul actual pe piață. Întreprinderile nu se vor opri iar oamenii vor avea mai multă căldură în case”, precizează vicepremierului Spînu.

‹ adv ›

Ieri, 29 octombrie, s-au încheiat negocierile între delegația moldovenească și cea rusă în chestiunea aprovizionărilor Republicii Moldova cu gaze naturale.

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›