‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
marți, 30 aprilie, 2024
13.9 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageArticoleFrații Jidraș: S-au întors acasă pentru a investi într-o afacere avicolă

Frații Jidraș: S-au întors acasă pentru a investi într-o afacere avicolă

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Frații Jidraș, de trei ani au pornit o mică afacere în satul Mălcăuți, comuna Dărcăuți, din raionul Soroca. Activitatea lor constă în creșterea și vânzarea puilor broiler.

Având în vedere că satul Mălcăuți este destul de mic și cu un număr redus de populație, aproximativ 200 de locuitori, am rămas uimiți de această familie curajoasă.

Ideea de afacere a pornit când tinerii erau la muncă în orașul Sankt Petersburg, ei au înțeles că nu mai vor să activeze în calitate de muncitori la stăpân, dar vor să fie stăpâni la ei acasă.

Atunci a fost dat startul spre realizarea visului. Mai întâi au avut nevoie de timp și de resurse financiare, după care au revenit în republică și au turnat fundamentul primei hale pentru puișori.

Părea că mergea totul așa cum au planificat ei, însă prima încercare nu le-a reușit.

Cauzele eșuării erau diferite – lumina nepotrivită, temperatura necesară, hrana nu corespundea cu vârsta puișorului, vaccinurile și simpla neinformare despre acest business.

‹ adv ›

Însă frații nu s-au lăsat, dar au continuat să meargă înainte. A doua partidă de puișori la fel nu a adus succes, dar ei au muncit până au găsit soluția potrivită ca puii să se mențină sănătoși și să crească mari.

Vladimir Jidraș, unul dintre frați, ne spune că ei mai au și alte activități pe care au decis să le combine cu mini-ferma avicolă. 

„Ne mai ocupăm cu agricultura, avem și câtiva stupi de albine, planificăm să mai plantăm și o livadă. Cumva am încercat să le combinăm pe toate între ele. Agricultura ne aduce hrană pentru puișori, găinațul lor este folosit în calitate de îngrășământ și toate mereu se învârt într-un cerc„, ne spune el.

Frații continuă să se extindă și au mai construit o hală în care o să crească 1000 de puișori.

‹ adv ›

Ciclul de pregătire și creștere a unei partide de puișori este de 60 zile.

În acest timp ei trebuie să se asigure cu hrană, vaccinuri, spațiul să fie amenajat, lumina potrivită și, desigur, să procure puii.

Satul Mălcăuți are un număr de aproximativ 200 locuitori și peste 300 de puișori „marca frații Jidraș”.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›