‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
marți, 16 iulie, 2024
43.3 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageAnaliticaPiața agricolă mondială, în așteptarea negocierilor privind extinderea coridorului de export

Piața agricolă mondială, în așteptarea negocierilor privind extinderea coridorului de export

Comentarii

‹ adv ›
‹ adv ›

Prețurile grâului continuă să varieze pe Euronext într-un interval, în general, cuprins între 320 de euro și 355 de euro/tonă pentru termenul limită din decembrie, în timp ce prețurile orzului furajer cresc datorită reînnoirii interesului de cumpărare.

Cotații grâu Euronext:

Potrivit Agritel, vremea se menține foarte blândă în Franța, cu temperaturi mult peste media sezonului, ducând la avansarea stadiilor vegetative în ajunul iernii. În Australia, ploile continuă în sud-estul țării, provocând acum serioase temeri cu privire la calitatea recoltelor viitoare.

‹ adv ›

Potrivit FranceAgriMer, 46% din suprafețele dedicate grâului moale au fost semănate până 17 octombrie, cu 10% mai mult decât anul trecut.

67% din suprafața de orz de toamnă a fost semănată până pe 17 octombrie, comparativ cu 54% anul trecut. Loturile de recoltare a porumbului sunt aproape finalizate acum.

Pe arena internațională, Turcia ar fi cumpărat aproape 500 de mii de tone de grâu, probabil în principal de origine rusă. Thailanda cumpără 180 de mii de tone de grâu furajer.

‹ adv ›

Negocierile privind extinderea coridorului de export din Marea Neagră continuă, situația aprovizionării cu energie devine critică în Ucraina. Acest lucru provoacă și dificultăți în realizarea lucrărilor la culturile de toamnă.

Rapița a beneficiat de fermitatea prețului uleiului de palmier într-un context de ploi abundente în Indonezia și stocuri în scădere.

Dolarul se schimbă puțin la 0,9830 față de euro și 60,65 față de rublă. Petrolul este tranzacționat în această dimineață la 84,60 USD/baril pe NY.

‹ adv ›

O mică evoluție pentru cursurile de vineri la Chicago au fost înregistrate în ajunul weekendului. Piața rămâne axată pe evoluția negocierilor din bazinul Mării Negre.

În SUA, prețurile pentru grâu găsesc în continuare sprijin într-un context de deficit de apă sever la culturile de toamnă. Deficitul de apă duce la dificultăți logistice cu navigare dificilă pe Mississippi, având în vedere apa scăzută.

Importurile de soia de către China sunt din nou în creștere, cu 7,72 milioane de tone importate de China în septembrie, o creștere bruscă de fapt.

Puține schimbări sunt așteptate în pre-deschidere la începutul săptămânii.

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›