‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
joi, 15 august, 2024
27.7 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriMinisterul Agriculturii analizează etapele demarării proiectului AGGRI, în valoare de 55 milioane USD

Ministerul Agriculturii analizează etapele demarării proiectului AGGRI, în valoare de 55 milioane USD

Comentarii

‹ adv ›
‹ adv ›

Ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Vladimir Bolea, a avut o întrevedere cu directoarea de țară a Băncii Mondiale, Inguna Dobraja.

În cadrul ședinței s-a discutat despre etapele procesului de planificare privind demararea proiectului AGGRI, în valoare de 55 milioane USD, finanțat de Banca Mondială.

Vladimir Bolea a menționat că, proiectele partenerilor internaționali sunt de o importanță majoră pentru țara noastră, în procesul de pre-aderare la comunitatea europeană.

„Odată cu obținerea statutului de stat candidat pentru aderarea la Uniunea Europeană, ne-am propus să coagulăm eforturile și să accelerăm consolidarea gradului de îndeplinire a criteriilor politice în conformitate cu cerinţele Uniunii Europene. Totodată, avem ca scop să creștem capacitățile de consolidare instituțională, ce constituie un element cheie în revitalizarea sectorului agricol. Sunt necesare măsuri și fonduri pentru accelerarea reformelor și sporirea competitivității mediului de afaceri”.

‹ adv ›

În cadrul discuțiilor, ministrul a atras atenția și asupra schimbărilor climatice care reprezintă una dintre cele mai mari amenințări pentru dezvoltarea durabilă a agriculturii și a reiterat necesitatea investițiilor în reabilitarea sistemelor de irigare.

În acest sens, Inguna Dobraja a declarat că, MAIA va beneficia în continuare de susținere din partea Băncii Mondiale, în vederea depășirii provocărilor și realizării obiectivelor setate.

Menționăm că, obiectivele generale ale Proiectului AGGRI este sporirea competitivității, diversificarea piețelor de desfacere și reziliență la schimbările climatice a sectorului agricol național.

‹ adv ›

Una dintre componentele Proiectului se referă la accesul la servicii de irigare și extinderea gradului de utilizare în fermă a irigării. Un alt domeniu prioritar, care urmează a fi susținut, este sectorul de creștere a bovinelor pentru lapte și pentru carne. Accent se va pune pe procesarea laptelui pentru a obține produse cu Valoare Adăugată.

Totodată, Banca Mondială va susține înființarea unor ferme și crearea cooperativelor producătorilor de lapte.

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›