‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
sâmbătă, 20 iulie, 2024
27.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriAgroDigest: Rospotrebnadzor ar putea fi dizolvat, Ucraina va câștiga sute de milioane din UE...

AgroDigest: Rospotrebnadzor ar putea fi dizolvat, Ucraina va câștiga sute de milioane din UE și alte știri agricole regionale

Comentarii

‹ adv ›
‹ adv ›

Urmărim zilnic presa regională pentru a vă prezenta într-o manieră concisă și interactivă ultimele știri și informații din domeniul agricol.  

Rusia

– Roadă mare de struguri în Rusia. Față de anul trecut, producția a crescut cu aproape 60 la sută, ceea ce constituie peste 380 mii tone de struguri. În 2012 cifrele au fost de 240 mii tone, iar în 2011 – 412 mii. Statul rus a cheltuit în acest an peste 300 mln de ruble pentru susținerea acestui sector. 

‹ adv ›

– Piața rusă ar putea deveni mai deschisă în fața importurilor de carne după ce Ghennadi Onișcenko, inspectorul sanitar șef al țării, și-a părăsit postul în mod neașteptat. Conform oficialilor, Rospotrebnadzor – serviciul sanitar din Rusia – ar putea fi dizolvat în urma demisiei specialistului, autoritatea și îndatoririle sale fiind preluate de Rosselkhoznadzor, serviciul veterinar și fitosanitar din țară.

Ucraina

– Semnarea în noiembrie a Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană i-ar putea aduce Ucrainei sute de milioane de euro din exporturile de produse agricole. Specialiștii estimează cifre de peste 350 de milioane de euro, iar mai mult de jumătate i-ar reveni din exportul de cereale. Mikola Prisniazniuk, ministrul ucrainean al agriculturii a declarat că sezonul acesta Ucraina va exporta în jur de 30 de milioane de tone de cereale.

‹ adv ›

– Zootehnia ucraineană se ridică încet din mocirla în care a decăzut după dezmembrarea URSS. Kievul a luat măsuri energice în ultimii ani pentru creșterea numărului de animale, iar efectul este resimțit și la producția de lapte din Ucraina. Acum principala piață de desfacere a produselor lactate ucrainene rămâne Rusia, însă nu se știe ce va fi după asocierea Ucrainei cu UE, fiind cunoscută reticența Kremlinului față de acest acord.

România

– România a înregistrat în anul 2012 peste 40 de miliarde de lei din produse vegetale, total sector privat și de stat, din care sectorul privat a înregistrat peste 38 de miliarde de lei. 

‹ adv ›

– Condițiile agrometeorologice au favorizat recoltele din acest an, ceea ce înseamnă o creștere a valorii producției agricole cu 13 miliarde de lei. Până la sfârșitul lui 2012, România atrăsese investiții străine directe de 1,4 miliarde euro în agricultură, silvicultură și pescuit, adică 2,4% din totalul investițiilor străine directe.

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›