‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
sâmbătă, 20 iulie, 2024
27.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriCarnea de porc este tot mai scumpă pe piața europeană

Carnea de porc este tot mai scumpă pe piața europeană

Comentarii

‹ adv ›
‹ adv ›

Prețul cărnii de porc în trimestrul al treilea din acest an a crescut ca urmare a reglementărilor Uniunii Europene cu privire la bunăstarea porcinelor, informează site-ul Pig Progress. 

Mai exact, datele Rabobank arată că prețul cărnii de porc s-a majorat cu două cifre în aproape toate regiunile producătoare de carne de porc. Principalii factori care au dus la această creștere sunt reglementările UE referitor la bunăstarea porcinelor, din ianuarie 2013, și cererea continuă de import.

În Statele Unite, stocul de alimentare a fost mai slab decât se estimase, în mare pare din cauza Virusului Epidemiei Diareea Porcine (PEDV), care a contribuit masiv la acest lucru.

‹ adv ›

În ceea ce privește prognoza prețurilor la carnea de porc, acestea vor rămâne ridicate. Trendul ascendent este susținut de cererea ridicată ca urmare a sezonului de festivaluri din China.

Totodată, creșterea limitată a efectivelor de scroafe în aproape toate regiunile producătoare de carne de porc din țările membre ale Uniunii Europene arată că fermierii sunt prudenți față de extinderea producției.

În ciuda perspectivelor pozitive cu privire la prețurile furajelor, fermierii vor, în primul rând, să-și recapete profitul pierdut în ultimii ani, înainte să-și extindă producția.

‹ adv ›

În anul 2014, scăderea costurilor pentru hrană va continua să sprijine lenta reconstrucție a efectivelor de porcine. În combinație cu creșterea productivității, acest lucru va duce la o aprovizionare mai mare și, probabil, la prețuri mai mici.

Cu toate acestea, ajustarea prețurilor va fi lentă din cauza creșterii limitate a numărului de scroafe, a creșterii continue de cerere în Asia și a costurilor relativ ridicate de hrănire, care vor reduce oferta cel puțin până la jumătatea anului 2014.

Dominația Chinei asupra industriei cărnii de porc la nivel mondial este demonstrată și de achiziționarea de către Shuanghui International Holdings Ltd., cel mai mare producător chinez de carne de porc, a companiei americane Smithfield Foods (prezentă şi în România din anul 2004 când a achiziţionat fostul combinat Comtim din Timişoara). În ultimii ani, cererea de import a țării a exercitat o mai mare influență asupra prețurilor în diferite regiuni din întreaga lume.

‹ adv ›

Cumpărarea Smithfield nu este decât un exemplu prin care China, mereu în căutare de stocuri de carne de porc, încearcă să-și hrănească populația, tot mai numeroasă și mai bogată. Iar această politică a Chinei va continua și în viitorul apropiat.

Via recolta.eu

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›