‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
sâmbătă, 20 iulie, 2024
27.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriUcraina s-a plâns pe Rusia la Organizația Mondială a Comerțului

Ucraina s-a plâns pe Rusia la Organizația Mondială a Comerțului

Comentarii

‹ adv ›
‹ adv ›

Conflictul comercial dintre Ucraina și Rusia a ajuns în atenția Organizației Mondiale a Comerțului (OMC). Asta după ce vecinii noștri s-au plâns la Geneva pe interzicerea importului de dulciuri. 

În cadrul unei ședințe de lucru a Comitetului OMC de la Geneva, partea ucraineană a ridicat problema restricției de import la unele produse de cofetărie, instituită de Rusia, informează AgroNews.

Ucraina i-a amintit Rusiei despre faptul că interdicția contravine cu normele OMC, la care ultima a aderat recent și a cerut ridicarea imediată a tuturor restricțiilor.

‹ adv ›

Săptămâna trecută, Rospotrebnadzorul a efectuat o inspecție la fabricile „Roshen”, însă un răspuns clar privind calitatea dulciurilor ucrainene nu a urmat. Acum, Ucraina speră să aducă Rusia la masa de dialog prin sesizarea organismelor internaționale. 

Amintim că, la începutul lunii august, Rusia a interzis toate dulciurile produse de unul dintre cei mai mari producători de produse de cofetărie din Ucraina, compania „Roshen”.

Bomboanele ucrainene au fost retrase din magazinele moscovite pe motiv că acestea nu ar corespunde cerinţelor de calitate, fiind depistat, în ciocolata de lapte, benzipirenul, un agent mutagen şi cancerigen major.

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›