‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
miercuri, 17 iulie, 2024
25.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriSubvenții ilegale în agricultură: CNA desfășoară percheziții

Subvenții ilegale în agricultură: CNA desfășoară percheziții

Comentarii

‹ adv ›
‹ adv ›

Ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA) desfășoară acțiuni de urmărire penală în nordul, centrul și sudul țării, în dosare ce vizează acordarea ilegală de subvenții în agricultură.

Informația a fost confirmată de către Angela Starinschi, purtătoarea de cuvânt a Centrului Național Anticorupție.

La această oră, se desfășoară percheziții la persoane publice din cadrul AIPA, autorități publice locale și la mai mulți agenți economici. 

‹ adv ›

Și directorul interimar al Agenției de Intervenție și Plăți în Agricultură, Diana Coșalîc, a confirmat pentru Bani.md faptul că au loc percheziții la sediul central al Agenției.

„Într-adevăr, astăzi dimineața, inclusiv la aparatul central au venit organele abilitate, ne-am salutat cu dumnealor. Dumnealor fac verificare, după care vom avea și noi detalii. Despre faptul că au loc percheziții și în teritoriu – nord, centru și sud – nu cunosc”, a declarat Diana Coșalîc.

Potrivit directorului interimar, în prezent nu se cunosc detalii despre bănuiți sau anumite suspiciuni.

Ulterior, AIPA a publicat un comunicat de presă despre perchezițiile efectuate la mai multe sedii ale Agenției.

„Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură confirmă faptul că ofiţerii Centrului Național Anticorupție şi procurorii au iniţiat percheziţii la domiciliile şi birourile de serviciu ale unor angajaţi ai Agenției, aceştia fiind suspectați de depășirea atribuțiilor de serviciu. Prin urmare, AIPA va acorda tot suportul și va colabora activ cu organul de urmărire penală în partea ce ține de investigarea angajaților, în strictă conformitate cu prevederile legislației în vigoare”.

‹ adv ›

Totodată, persoanele fizice și juridice sunt îndemnate să sesizeze conducerea AIPA, apelând la linia fierbinte 022 21 33 33, privitor la orice abatere admisă în procesul examinării cererilor și a petițiilor de către angajații AIPA, pentru a fi investigate în limitele prevederilor legale.

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›