‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
luni, 2 septembrie, 2024
23.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriFermierii și MAIA discută despre repartizarea banilor oferiți de Banca Mondială pentru sectorul zootehnic

Fermierii și MAIA discută despre repartizarea banilor oferiți de Banca Mondială pentru sectorul zootehnic

Comentarii

‹ adv ›
‹ adv ›

La Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare a avut loc ședința Consiliului consultativ sectorial pentru bovine și procesarea produselor obținute de la acestea.

Scopul întrunirii a fost de a discuta cu fermierii despre mecanismul de repartizare a surselor financiare acordate de Banca Mondială pentru dezvoltarea sectorului zootehnic.

Reamintim că, Banca Mondială va oferi suport financiar țării noastre în dezvoltarea domeniului agricol, prin intermediul Proiectului de Investiții în Guvernanță, Dezvoltare și Reziliență a sectorului Agricol (AGGRI), în valoare totală de 55 milioane de dolari SUA.

‹ adv ›

O parte din sumă, circa 25 de milioane de dolari va fi investită în sectorul zootehnic, pentru a spori reziliența fermelor zootehnice de producere a laptelui, pentru a îmbunătăți condițiile de întreținere animalelor și managementul dejecţiilor animaliere, precum și pentru a dota fermele cu utilaje și softuri specializate.

Ministrul Vladimir Bolea a declarat că mecanismul de repartizare a surselor financiare va fi adaptat corespunzător cerințelor și necesităților fermierilor, iar consultarea cu agenții economici asigură luarea deciziilor corecte și efectuarea investițiilor țintite.

Menționăm că, în ultima perioadă, specialiștii din cadrul Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare, în comun cu reprezentanții Unității Consolidate pentru Implementarea și Monitorizarea Proiectelor în domeniul Agriculturii, au desfășurat un program amplu de vizite în exploatațiile zootehnice din țară, în vederea evaluării gradului de înzestrare tehnologică și indicatorilor economici din cadrul fermelor, a necesităților și planurilor de dezvoltare.

‹ adv ›

Acordul de finanțare cu Banca Mondială pentru lansarea Proiectului de Investiții în Guvernanță, Dezvoltare și Reziliență a sectorului Agricol (AGGRI), urmează să fie ratificat până la finele lunii mai, iar implementarea acestuia va începe în a doua jumătate a anului curent.

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›