‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
sâmbătă, 20 iulie, 2024
30.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriVremuri grele pentru crescătorii de păsări. Ministerul le sugerează să facă front comun

Vremuri grele pentru crescătorii de păsări. Ministerul le sugerează să facă front comun

Comentarii

‹ adv ›
‹ adv ›

Întreprinderile avicole din țară nu sunt modernizate și drept urmare nu pot face concurență celor din țările vecine. Iar pentru aceasta crescătorii de păsări ar trebui să se asocieze și să caute bani. Este principala concluzie la care au ajuns astăzi avicultorii în cadrul unei întâlniri cu Vasile Bumacov la Ministerul Agriculturii. 

La întrunire s-a discutat starea de lucruri în ramura aviculturii şi dezvoltarea producerii de ouă şi carne de pasăre în perspectiva asocierii țării noastre la UE. 

Pentru a face posibil accesul produselor moldovenești pe piețele occidentale şi pentru a face faţă concurenţei din partea producătorilor de ouă şi carne din ţările vecine, ministrul Bumacov le-a propus avicultorilor să facă front comun.

‹ adv ›

Se are în vedere unificarea eforturilor avicultorilor şi asocierea lor la fondarea întreprinderilor de incubare sau de procesare prin atragerea investiţiilor şi creditelor avantajoase.

Un prim pas spre asociere, precum a sugerat celor prezenţi ministrul, ar fi crearea unui grup de lucru, care ar lua în dezbateri problemele existente şi ar elabora soluţii pentru depăşirea lor.

Acest grup de lucru a şi fost fondat, în componenţa lui întră reprezentanţi ai întreprinderilor de profil, dar şi vice-directorii Agenţiei de Siguranţă a Alimentelor, Vasile Bahău şi Grigore Porcescu. Conducător al acestui grup a fost desemnat viceministrul Agriculturii, Ion Sula.

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›