‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
marți, 16 iulie, 2024
43.3 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriMAIA anunță despre înființarea Comitetului de coordonare a asistenței partenerilor de dezvoltare

MAIA anunță despre înființarea Comitetului de coordonare a asistenței partenerilor de dezvoltare

Comentarii

‹ adv ›
‹ adv ›

Ministerul Agriculturii intenționează să înființeze un Comitet de gestionare a asistenței partenerilor de dezvoltare în domeniul agriculturii și dezvoltării rurale.

Despre aceasta a anunțat Vladimir Bolea, ministrul Agriculturii, după Reuniunea partenerilor de dezvoltare la nivel înalt a comitetului de coordonare sectorială a asistenței externe, care a avut loc astăzi, 23 februarie.

„Ne-am propus să asigurăm sinergia dintre actorii implicați în procesul de programare, coordonare și valorificarea asistenței externe acordate pe segmentul agricol. La fel, s-a dorit informarea partenerilor de dezvoltare privind obiectivele și prioritățile setate de Strategia de Dezvoltare a Agriculturii pentru anii 2023-2030, consolidarea și identificarea sprijinului necesar din partea partenerilor pentru implementarea acțiunilor prioritare pe termen scurt și mediu și lung, identificarea resurselor pentru diminuarea efectelor negative, sporirea rezilienței la provocările din sector.
În urma discuțiilor, s-a decis ca, în luna următoare, să fie creat așa numitul Comitet de coordonare a asistenței partenerilor de dezvoltare în domeniul agriculturii și dezvoltării rurale, ceea ce ar însemna crearea unui centralizator a tuturor necesităților din domeniul agricol, ancorate în necesitățile și nevoile bazate pe Strategie”. 

Ministrul a mai menționat că împreună cu FAO va fi organizată, în luna octombrie a anului curent, o conferință la care vor participa miniștrii agriculturii din țările membre ale UE, țări donatoare și prietene cu Republica Moldova.

‹ adv ›

Raimund Jehle, reprezentant FAO în Republica Moldova, a informat că FAO va susține în continuare Ministerul și va oferi sprijin micilor fermieri.

„Am fost informați despre Strategia Națională pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală și a obiectivelor vizavi de dezvoltarea practicilor agricole durabile. FAO s-a angajat să susțină atât Ministerul, cât și sectorul agricol, factorii implicați în transformarea sectorului agro-alimentar. Totodată, FAO a prezentat, în colaborare cu Ministerul Agriculturii, planul de răspuns rapid care vine să susțină acțiunile de răspuns la criză și susținerea fermierilor mici prin furnizarea de semințe, îngrășăminte și furaje pentru animale”.

Amintim că, Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare cu suportul Organizației Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO) a organizat Reuniunea partenerilor de dezvoltare la nivel înalt a comitetului de coordonare sectorială a asistenței externe. 

Reuniunea a avut ca scop de a informa partenerii internaționali cu privire la obiectivele Strategiei Naționale pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală 2023 – 2030.

‹ adv ›

Astfel, întâlnirea cu donatorii internaționali a oferit oportunități pentru consultarea și identificarea sprijinului necesar implementării acțiunilor prioritare pe termen scurt, mediu și lung.

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›