marți, 16 iulie, 2024
26.6 C
Chișinău
HomepageAdvertorialeSecretarul de Stat, în vizită la Diolsem: Vom elimina barierele de înregistrare a PUF...

Secretarul de Stat, în vizită la Diolsem: Vom elimina barierele de înregistrare a PUF și fertilizanților

Recomandate

Secretarul de Stat al Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare, Vasile Șarban, și Șeful Direcției protecția plantelor și siguranța alimentelor de origine vegetală Ghenadie RUSU din cadrul MAIA au vizitat întreprinderea autohtonă Diolsem, prima producătoare de produse de uz fitosanitar și fertilizanți din țară.

În cadrul întâlnirii, reprezentanții companiei Diolsem au prezentat întregul proces de producție a produselor de uz fitosanitar, care este realizat în conformitate cu standardele europene de calitate, și au subliniat importanța acestora pentru dezvoltarea sectorului agricol.

Diolsem a demonstrat că are capacitatea tehnică necesară pentru a asigura producătorii agricoli cu fertilizanți și produse de uz fitosanitar de calitate superioară, au prezentat depozitele unde se păstrează producția, materia primă și produsele finite.

De asemenea, s-a discutat despre barierele tehnice, legislative și financiare pe care compania le întâmpină în procesul de înregistrare a produselor de uz fitosanitar pe teritoriul Republicii Moldova.

Vasile Șarban a asigurat că prioritatea MAIA este eliminarea acestor bariere și alinierea actelor normative la standardele europene.



Totodată, Secretarul de Stat s-a interesat și de gradul de asigurare a cererii cu produse de uz fitosanitar, tendințele pentru noul sezon agricol în tratamentele fitosanitare.

 „Diolsem speră că această vizită va fi începutul unei interacțiuni strânse între companie și Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare și suntem mândri să putem aduce o contribuție majoră la dezvoltarea agriculturii prin intermediul produselor noastre inovatoare”, au menționat reprezentanții companiei Diosem.

Diolsem
Diolsemhttps://diolsem.md
Compania Diolsem, fondată în 2005, este primul producător de fertilizanți și produse de uz fitosanitar în Republica Moldova, testate și omologate în țară.

Citește și ›

Advertoriale