‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
sâmbătă, 20 iulie, 2024
32.7 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriDatorită vremii anormal de calde, fermierii ruși continuă semănatul de toamnă

Datorită vremii anormal de calde, fermierii ruși continuă semănatul de toamnă

Comentarii

‹ adv ›
‹ adv ›

Valul de căldură care s-a abătut asupra Rusiei a determinat fermierii locali să continuie însămânțările grâului de toamnă, deși perioada optimă a trecut deja, arată raportul Uniunii Cerealelor din țară. 

Conform datelor Ministerului Agriculturii, fermierii au finalizat lucrările pe 14,3 milioane de hectare, cu 8,3% mai puțin decât în aceeași perioadă din anul trecut, și cu 13% sub suprafața țintă pentru acest an.

Conform estimărilor, suprafața totală dedicată culturilor de toamnă va fi de 14,5 – 15 milioane de hectare, arată informațiile Agrobroker.

‹ adv ›

Compania de analiză ProZerno din Rusia se așteaptă la scăderea producției rusești de grâu cu 1-2 milioane de tone, în cel mai rău caz, datorită reducerii suprafețelor cultivate. Scenariul sezonului agricol ar putea fi similar cu cel din 2011, când Rusia a recoltat 94 milioane de tone de cereale, din care 56 milioane de tone de grâu.

În sudul Rusiei temperaturile sunt neobișnuit de ridicate, atingând și 18 grade Celsius, un record absolut pentru această perioadă.

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›