‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
sâmbătă, 20 iulie, 2024
32.7 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriAGRODIGEST. Ucraina a bătut recordul din 2011//România reia exportul cărnii de porc în UE//Recolte...

AGRODIGEST. Ucraina a bătut recordul din 2011//România reia exportul cărnii de porc în UE//Recolte record de grâu în 2013-2014

Comentarii

‹ adv ›
‹ adv ›

Urmărim zilnic presa regională pentru a vă prezenta într-o manieră concisă și interactivă ultimele știri și informații din domeniul agricol. 

România

România va putea exporta carne și produse din carne de porc pe piața europeană începând cu 1 ianuarie 2014. Veniturile din aceste exporturi ar putea ajunge la un miliard de euro, a anunțat ministrul român al Agriculturii, Daniel Constantin. Acesta a precizat că, până în prezent, România putea exporta doar din patru județe, însă de la 1 ianuarie 2014 exporturile vor putea fi reluate din toate exploatațiile din țară. Precizăm că România a încetat să mai exporte carne de porc în UE încă în 2007, din cauza virusului pestei porcine.  

‹ adv ›

Ucraina

Fermierii din Ucraina au recoltat peste 57 de milioane de tone de cereale în acest an, depășind deja recordul din anul 2011, când recolta a totalizat 56 de milioane de tone, a declarat ministrul Agriculturii din țară, Mikola Prisniazniuk. În zilele călduroase ritmul lucrărilor a depășit, de asemenea, orice record – un milion de hectare într-o singură zi. Cantitatea record de cereale a fost recoltată de pe 94% din totalul suprafețelor cultivate în acest an – într-un asemenea ritm recolta va ajunge la recordul absolut înregistrat în țară, de 60 de milioane de tone, consideră Prisniazniuk.

Lume

‹ adv ›

Anul acesta, producția globală de cereale ar putea fi mai mare decât se estimase în urmă cu o lună, datorită îmbunătățirii perspectivelor referitoare la recoltele din Canada, Uniunea Europeană și China, se arată în cel mai recent raport al Organizației pentru Alimentație și Agricultură (Food and Agriculture Organization – FAO). Producția totală de cereale, care include grâu, orez, porumb și orz se anunță a fi 2,498 miliarde de tone, în sezonul 2013 – 2014, cu 0,3% mai mult decât preconizase raportul din octombrie. Recoltele de grâu vor atinge nivelul record de 708,5 milioane de tone, mai mult decât estimările de acum o lună care indicau 704,6 milioane de tone și în creștere cu 7,4% față de anul trecut.

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›