‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
duminică, 19 mai, 2024
10.5 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriAGRODIGEST. Ucraina a bătut recordul din 2011//România reia exportul cărnii de porc în UE//Recolte...

AGRODIGEST. Ucraina a bătut recordul din 2011//România reia exportul cărnii de porc în UE//Recolte record de grâu în 2013-2014

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Urmărim zilnic presa regională pentru a vă prezenta într-o manieră concisă și interactivă ultimele știri și informații din domeniul agricol. 

România

România va putea exporta carne și produse din carne de porc pe piața europeană începând cu 1 ianuarie 2014. Veniturile din aceste exporturi ar putea ajunge la un miliard de euro, a anunțat ministrul român al Agriculturii, Daniel Constantin. Acesta a precizat că, până în prezent, România putea exporta doar din patru județe, însă de la 1 ianuarie 2014 exporturile vor putea fi reluate din toate exploatațiile din țară. Precizăm că România a încetat să mai exporte carne de porc în UE încă în 2007, din cauza virusului pestei porcine.  

Ucraina

Fermierii din Ucraina au recoltat peste 57 de milioane de tone de cereale în acest an, depășind deja recordul din anul 2011, când recolta a totalizat 56 de milioane de tone, a declarat ministrul Agriculturii din țară, Mikola Prisniazniuk. În zilele călduroase ritmul lucrărilor a depășit, de asemenea, orice record – un milion de hectare într-o singură zi. Cantitatea record de cereale a fost recoltată de pe 94% din totalul suprafețelor cultivate în acest an – într-un asemenea ritm recolta va ajunge la recordul absolut înregistrat în țară, de 60 de milioane de tone, consideră Prisniazniuk.

Lume

‹ adv ›

Anul acesta, producția globală de cereale ar putea fi mai mare decât se estimase în urmă cu o lună, datorită îmbunătățirii perspectivelor referitoare la recoltele din Canada, Uniunea Europeană și China, se arată în cel mai recent raport al Organizației pentru Alimentație și Agricultură (Food and Agriculture Organization – FAO). Producția totală de cereale, care include grâu, orez, porumb și orz se anunță a fi 2,498 miliarde de tone, în sezonul 2013 – 2014, cu 0,3% mai mult decât preconizase raportul din octombrie. Recoltele de grâu vor atinge nivelul record de 708,5 milioane de tone, mai mult decât estimările de acum o lună care indicau 704,6 milioane de tone și în creștere cu 7,4% față de anul trecut.

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›