‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
sâmbătă, 27 iulie, 2024
31.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriUTM și NCSU au semnat un Memorandum de dezvoltare și consolidare a relațiilor de...

UTM și NCSU au semnat un Memorandum de dezvoltare și consolidare a relațiilor de colaborare existente

Comentarii

‹ adv ›
‹ adv ›

Vicepremierul Vladimir Bolea a avut, astăzi, o întrevedere, la Universitatea Tehnică a Moldovei (UTM), cu secretara de stat a Carolinei de Nord, Elaine Marshall.

Dialogul a vizat situația din sectorul agroindustrial din țara noastră și oportunitățile dezvoltării cooperării bilaterale în domeniul agriculturii, în vederea schimbului de experiență pentru consolidarea și promovarea sistemelor agricole calitative.

„Apreciem eficiența tuturor programelor finanțate de Guvernul SUA. Datorită suportului constant, fermierii noștri și-au sporit nivelul de cunoștințe pentru desfășurarea unei activități economice eficiente. Agricultorii noștri se disting prin multă sârguință. Ei depun mult suflet și muncă, însă randamentul este redus. Acest lucru se întâmplă din cauza că de-a lungul timpului au lipsit viziunile cu privire la perspectivele dezvoltării științei agricole. Acum, punem accent pe UTM, prin intermediul căreia mizăm să facem un salt calitativ în știință”, a menționat Vladimir Bolea.

Vizita secretarei de stat și a unei delegații de la Universitatea de Stat din Carolina de Nord (NCSU) a prilejuit semnarea unui Memorandum de dezvoltare și consolidare a relațiilor de colaborare existente între UTM și NCSU.

‹ adv ›

Colaborarea UTM cu NCSU aduce o serie de oportunități noi pentru UTM, pentru profesorii și studenții săi, prin accesul la resurse educaționale avansate, eventualitatea unor schimburi eficiente de profesori și studenți, dar și participarea la proiecte comune de cercetare.

De asemenea, prin schimbul de cunoștințe și experiență cu NCSU, UTM va putea să-și îmbunătățească curricula, să dezvolte proiecte de cercetare inovatoare și să se implice în activități de dezvoltare economică și socială în țară. 

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›