‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
sâmbătă, 27 iulie, 2024
18.3 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriMAIA a identificat peste 120 de agricultori care ar avea dificultăți în realizarea obligațiunilor...

MAIA a identificat peste 120 de agricultori care ar avea dificultăți în realizarea obligațiunilor contractuale față de creditori

Comentarii

‹ adv ›
‹ adv ›

Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare (MAIA) a recepționat până în prezent informații despre 121 de agricultori care ar avea dificultăți în onorarea obligațiunilor contractuale față de creditori, inclusiv bănci comerciale, instituții nonbancare sau furnizori, transmite moldpres.md.

Datele au fost prezentate astăzi de secretarul de stat al MAIA, Vasile Șarban, care este președinte al Comisiei pentru analiza problemelor invocate de către fermieri în cadrul protestelor din luna noiembrie 2023.

„Informațiile acumulate de MAIA despre producătorii agricoli aflați în dificultate vor fi puse la dispoziția creditorilor pentru examinare, dar în continuare asta rămâne prerogativa acestora, deoarece MAIA nu poate interveni în relația contractuală dintre doi agenți economici”, a specificat Vasile Șarban.

Sursa citată a adăugat că la următoarea ședință a Comisiei pentru analiza problemelor invocate de către fermieri, creditorii ar urma:

„Să vină cu soluții clare despre cum putem să intervenim pentru a nu înrăutăți situația producătorilor agricoli”.

‹ adv ›

Totodată, MAIA a solicitat direcțiilor agricole raionale informații despre numărul de producători agricoli afectați de seceta din anul curent, suprafața vizată, culturile afectate și nivelul de daună a acestora.

„Vom acumula datele, vom face o analiză și vom veni cu alte soluții”, a conchis secretarul de stat al MAIA. 

Activitatea Comisiei pentru analiza problemelor invocate de către fermieri în cadrul protestelor din luna noiembrie 2023 a fost lansată la începutul lunii curente.

Comisia are în componență reprezentanți de la mai multe instituții, care analizează problemele existente și va propune măsuri de soluționare a acestora.

‹ adv ›
‹ adv ›

3 Comentarii

    • Bună ziua, vă mulțumim pentru comentariu. Am corectat. Colega va rămâne fără cadou de Crăciun )) Ne pare rău pentru cele întâmplate. Sărbători fericite și un an nou minunat.

  1. 121 de agricultori este o cifra foarte optimistă, practic fiecare al doilea are dificultate cu creditorii… real ar fi citeva mii, situația este catastrofală. Deja se umbla prin târg cu preluarea afacerilor, sunt exemple concrete. Trist.

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›