‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
luni, 15 iulie, 2024
41.1 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriPatru ministere vor colabora pentru dezvoltarea turismului durabil în Moldova

Patru ministere vor colabora pentru dezvoltarea turismului durabil în Moldova

Comentarii

‹ adv ›
‹ adv ›

Ministrul Mediului, Sergiu Lazarencu împreună cu Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, Ministrul Culturii, Sergiu Prodan, Ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Vladimir Bolea au semnat o rezoluție prin care cele patru ministere se angajează să sprijine dezvoltarea regională integrată a turismului și să sporească eforturile în stimularea investițiilor, lansarea de noi afaceri, diversificarea produselor turistice și promovarea regiunilor frumoase din țară.

Studiul elaborat în cadrul Proiectului USAID „Dezvoltarea regională integrată a turismului: Politici și Intervenții”, vine cu recomandări privind planificarea eficientă a dezvoltării regionale, arătând centrele turistice importante și potențialul de dezvoltare a noilor afaceri.

Punerea în aplicare a recomandărilor experților va îmbunătăți cooperarea între autoritățile publice centrale și va spori și relația cu autoritățile locale.

‹ adv ›

Mai mult de atât, va aduce beneficii în primul rând pentru comunităților locale, care au nevoie de susținere și expertiză pentru a-și valorifica potențialul turistic.

Ministrul Mediului, Sergiu Lazarencu a menționat că activitatea turistică trebuie să fie prietenoasă mediului și să impună un cadru clar de protecție a mediului.

Printr-o abordare sustenabilă putem genera o dezvoltare armonioasă a turismului pentru generațiile actuale, dar și cele viitoare.  

‹ adv ›

Prin consolidarea eforturilor și coordonarea activităților, se urmărește stimularea investițiilor, creșterea competitivității și diversificarea ofertei turistice în Republica Moldova, contribuind la o dezvoltare armonioasă și durabilă a sectorului turistic la nivel național și regional.

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›