‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
duminică, 21 iulie, 2024
22.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriAgricultorii vor putea importa combustibil fără licență. Autoritățile pun doar o singură condiție

Agricultorii vor putea importa combustibil fără licență. Autoritățile pun doar o singură condiție

Comentarii

‹ adv ›
‹ adv ›

Veste bună pentru companiile agricole din țara noastră. Ministerul Economiei a pregătit și transmis spre aprobare Guvernului proiectul de lege care prevede liberalizarea pieței produselor petroliere. 

Potrivit prevederilor, fermierii moldoveni vor fi liberi să importe carburant fără licenţă, cu condiția să nu fie comercializat pe piața internă, ci să fie folosit pentru lucrările agricole.

Autoritățile au gândit și un mecanism care le va permite să urmărească importurile de carburant făcute de întreprinderile agricole, pentru a exclude ilegalitățile. Plus la aceasta, fiecare agent economic va completa o declarație pe propria răspundere.

‹ adv ›

Pentru facilitarea activităţii de întreprinzător prin admiterea unor companii noi pe piața dată, precum şi pentru a reduce cheltuielile operatorilor pe piaţa produselor petroliere se prevede excluderea obligativităţii de a deţine de către importatorii de produse petroliere principale a depozitelor petroliere proprii şi/sau închiriate pentru păstrarea produselor petroliere principale în volum minim de 5 mii m3.

De asemenea se propune excluderea condiția existenței capitalului propriu în sumă de 8 mil. lei.

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›