‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
sâmbătă, 20 iulie, 2024
30.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriUE va aloca de trei ori mai mulți bani pentru promovarea produselor sale agroalimentare...

UE va aloca de trei ori mai mulți bani pentru promovarea produselor sale agroalimentare în afara spațiului european

Comentarii

‹ adv ›
‹ adv ›

Uniunea Europeană a prezentat planul de reformă al politicii privind promovarea extracomunitară a produselor agroalimentare europene. Noua politică de promovare – cu un buget mai consistent – se dorește a fi un adevărat instrument pentru câștigarea de piețe noi, arată un comunicat citat de Agrobroker.ro. 

Principalele propuneri de reformă a politicii – sub sloganul „Enjoy, it’s from Europe” (Gustă, e produs în Europa n.r.), sunt:

– creșterea semnificativă a subvențiilor destinate acțiunilor de informare și promovare, pentru a crește competitivitatea agriculturii europene. Subvențiile vor crește gradual de la 61 milioane de euro în 2013 la 200 milioane de euro până în anul 2020.

‹ adv ›

– stabilirea unei strategii europene noi de promovare care va permite targetarea mai bună a campaniilor, ceea ce va duce la creșterea numărului de programe țintite asupra țărilor extracomunitare, prin creșterea subvenției de la 50% la 60% și informarea mai bună a publicului consumator și pe piața internă, cu atenție deosebită la produsele europene și cele recunoscute de sistemele europene de calitate.

– extinderea gamei de produse eligibile, simplificarea procedurilor de administrație și un program de gestionare ușoară dezvoltate de entitățile din mai multe state membre printr-o singură instituție a Comisiei Europene.

Copa-Cogeca, organizația asociațiilor de producători și fermierilor din Europa, a salutat noua propunere printr-un comunicat publicat pe 21 noiembrie, în special cea referitoare la simplificarea procedurilor administrative. De asemenea, Copa-Cogeca a apreciat faptul că măsura a fost restricționată doar la produsele agricole și alimentare acoperite de schemele de calitate europene. Organizația consideră oportună reforma, ținând cont de faptul că Europa negociază în mod curent mai multe acorduri comerciale, printre care și cea cu SUA.

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›