‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
luni, 15 iulie, 2024
41.1 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriPetrolul se ieftineşte: Cotaţia mărcii Brent scade sub nivelul de 84 dolari pentru un...

Petrolul se ieftineşte: Cotaţia mărcii Brent scade sub nivelul de 84 dolari pentru un baril

Comentarii

‹ adv ›
‹ adv ›

Contractele futures la ţiţeiul marca Brent a scăzut, joi 2 mai, la un nivel de 83,2 dolari pentru un baril, cel mai mic de la mijlocul lunii martie, notează mold-street.com.

În același timp, NYMEX WTI (SUA) s-a tranzacționat la 79 de dolari.

Datele de la bursele internaţionale relevă că, în ultima săptămână, cotaţia petrolului marca Brent a scăzut cu circa 5%, iar în ultima lună – cu peste 7%.

‹ adv ›

Scăderea prețurilor la mijlocul acestei săptămâni a venit în mare parte pe fondul unei creșteri abrupte a stocurilor de țiței din SUA, întrucât Agenţia Internaţională pentru Energie a raportat că stocurile comerciale au crescut cu 7,3 milioane de barili săptămâna trecută, până la un maxim din ultimele 10 luni, la 460,9 milioane de barili.

Stocurile de benzină din SUA au revenit, de asemenea, pe măsură ce importurile au crescut și producția internă a crescut, depășind o mică creștere a cererii.

Stocurile sunt acum cu aproximativ 1,9% mai mari decât în aceeași perioadă a anului trecut, dar cu puțin sub 3% sub media lor pe cinci ani a săptămânii.

‹ adv ›

Între timp, discuțiile de încetare a focului din Sectorul Gaza au continuat, deși situația rămâne tensionată în timp ce Israelul se pregătește pentru o ofensivă terestră la Rafah, iar un înalt oficial al armatei din Israel a spus că armata se pregătește pentru o ofensivă împotriva Hezbollah în nord.

„Prima de risc de pe piața petrolului continuă să se erodeze pe măsură ce tensiunea geopolitică din Orientul Mijlociu scade.

Cu toate acestea, acesta este un factor care s-ar putea întoarce pe piață, așa că nu este ceva care ar trebui să fie complet redus”, a declarat Warren Patterson, șef departament cercetare mărfuri la ING.

Potrivit agenţiei Quantum, inflația și ritmul lent al reducerii ratelor dobânzii rămân o preocupare mai largă a pieței, deși președintele Rezervei Federale din SUA (FED), Jerome Powell, a exclus în mare măsură că următoarea mișcare a băncii centrale ar putea fi ascendentă.

„Cred că este puțin probabil ca următoarea mișcare a ratei de politică să fie o creștere”, a spus Jerome Powell.

Fed, așa cum era anticipat, a optat să mențină ratele constante, invocând o „lipsă de progrese suplimentare” în scăderea inflației către obiectivul său de 2%.

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›