‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
marți, 16 iulie, 2024
43.3 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriMAIA încurajează achiziționarea și exploatarea remorcilor apicole fabricate în condiții de producere autorizate

MAIA încurajează achiziționarea și exploatarea remorcilor apicole fabricate în condiții de producere autorizate

Comentarii

‹ adv ›
‹ adv ›

Secretarul de stat Vasile Șarban a avut o întâlnire cu reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne și ai Inspectoratului de Stat pentru Supravegherea Tehnică „Intehagro”.

Discuțiile s-au axat pe provocările întâmpinate de apicultori în procesul de înregistrare a remorcilor apicole fabricate individual, în condiții de casă.

Discuțiile au evidențiat o problemă recurentă în rândul apicultorilor, în special a celor care nu au înregistrată o formă juridică de activitate și care nu sunt eligibili pentru sprijinul din partea statului prin intermediul mecanismului de subvenționare.

‹ adv ›

Un obstacol major înregistrat este absența unei entități de stat sau private, care ar fi specializată în testarea și omologarea utilajelor și echipamentelor.

Acest lucru face imposibilă înregistrarea acestui tip de utilaje, deoarece nu pot garanta siguranța în trafic și nu pot fi admise pentru circulație pe drumurile publice.

Vasile Șarban a recomandat apicultorilor să achiziționeze și să exploateze remorci apicole fabricate în condiții de producere autorizate.

‹ adv ›

Acest demers nu numai că asigură conformitatea cu normele de siguranță, dar vine și cu un beneficiu suplimentar: statul oferă subvenții ce acoperă 50% din costul acestor utilaje.

Mai mult, valoarea subvenției crește cu 20% dacă echipamentele sau utilajele sunt fabricate în Republica Moldova, încurajând astfel producția internă și sprijinind economia locală.

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›