luni, 15 iulie, 2024
41.1 C
Chișinău
HomepageAdvertorialeEurocereal 34 - îngrășământ ideal pentru fertilizarea de bază! O nouă livrare urmează în...

Eurocereal 34 – îngrășământ ideal pentru fertilizarea de bază! O nouă livrare urmează în următoarele zile

Recomandate

Tradițional, Timac Agro vine în sprijinul fermierilor cu soluții tehnologice premium, iar de această dată soluția pentru valorificarea nutrienților din sol, mobilizarea și facilitarea transportului acestora către plante este Eurocereal 34, declarat mai mult decât un îngrășământ obișnuit.

„Cu una dintre cele mai mari forțe de vânzări din piața agri, Timac Agro România și Moldova a reușit zilele acestea performanțe remarcabile. Primul vapor de Duofertil Eurocereal 34 a ajuns deja în ferme în doar câteva zile, iar mobilizarea de forțe continuă. Un al doilea vapor este așteptat în portul Constanța,  în zilele următoare, pentru descărcarea și livrarea a încă 11 mii de tone de fertilizanți necesari culturilor de toamnă”, menționează echipa Timac Agro.

Ce oferă în plus îngrășământul Eurocereal 34?

eurocereal 34 ingrasamant

Eurocereal 34 este un produs patentat la nivel internațional, un îngrășământ granulat NP cu conținut de sulf, bor și zinc, recomandat pentru fertilizarea de bază pentru solurile bazice sau ușor acide.

Pe lângă nutrienții menționați, Eurocereal 34 mai conține componente organice adiționale ce protejează elementele din granule, mobilizează elementele din sol și stimulează dezvoltarea sistemului radicular.

Simplu vorbind, acesta este îmbogățit cu elemente de stimulare fiziologică a culturii, dar și componente ce asigură protecția nutrienților astfel ca aceștia să nu se blocheze în sol, precum și o mobilizare a elementelor deja existente în sol.

Ce conține EUROCEREAL 34:

eurocereal 34

Macroelemente (%): N (total) – 10 (azot amoniacal); P2O – 24,0; SO3 – 20,0.

Microelemente (%) total solubile în apă: B – 0,1; Zn – 0,1 MPPA DUO (stimulator pentru creșterea și dezvoltarea plantelor) – 0,4%.

MPPA DUO este un complex natural pe bază de molecule polifenolice, care asigură:

  • Protecția fosforului (P) împotriva blocării în sol. Datorită moleculelor cu masă moleculară mare, MPPA-DUO protejează fosforul de toate tipurile de degradare printr-o metodă asemănătoare chelării;
  • Mobilizarea elementelor nutritive;
  • Îmbunătățirea nutriției minerale.

Mobilizare. MPPA-DUO mobilizează nutrienții pentru o absorbție mai bună și mai ușoară de către plante.

Îmbunătățirea absorbției elementelor nutritive. MPPA DUO protejează fosforul, ceea ce îmbunătățește dezvoltarea rădăcinilor și absorbția elementelor nutritive.

Datorită dezvoltării puternice a rădăcinilor, se asigură o suprafață mai mare de hrănire, îmbunătățind astfel absorbția elementelor nutritive (de la cele mai mobile la cele mai puțin mobile).

Protecție. MPPA DUO protejează fosforul împotriva blocării în sol printr-o metodă asemănătoare chelării și face elementele mai disponibile, dacă acestea au fost anterior blocate în sol.

Complexul organic natural ce se conține în Eurocereal 34 creează condiții optime pentru dezvoltarea sistemului radicular, stimulează regenerarea continuă a perișorilor radiculari, a căror durată de viață este de obicei de 1-3 săptămâni.

Timac Agro își propune să fie unul dintre cei mai importanți furnizori locali de fertilizanți pentru culturile de toamnă, oferind fermierilor cele mai bune soluții tehnologice, adaptate oricărei culturi și oricărui tip de sol, bazându-se pe expertiză și proximitate în fermele din întreaga lume.  

Pentru mai multe detalii, apelați la un consultant tehnic TIMAC AGRO.

Luminita Crivoi
Luminita Crivoi
Expert în agricultură

Citește și ›

Advertoriale