‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
duminică, 21 iulie, 2024
22.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriPesta porcină africană distruge fermele din Rusia

Pesta porcină africană distruge fermele din Rusia

Comentarii

‹ adv ›
‹ adv ›

Pentru fermierii ruși din sectorul porcine anul 2013 a fost cel mai prost an, în ceea ce privește lupta împotriva pestei porcine africane, cu un număr record de cazuri înregistrate.

Dacă situația continuă să se deterioreze în același ritm, se poate ajunge rapid la distrugerea completă a fermelor de porcine din Rusia, a declarat Nikolai Vlasov, directorul adjunct al autorității veterinare rusești, Rosselkhoznadzor.

„Situația pestei porcine africane continuă să se agraveze și asta într-un ritm rapid”, a declarat oficialul în cadrul unei întâlniri a consiliului pentru Agricultură, Politici Alimentare și Mediu din Rusia.

‹ adv ›

Vlasov a precizat că până acum s-au înregistrat 89 de focare de epidemie, adăugând că niciodată boala nu s-a răspăndit atât de mult.

El a mai adăugat că până acum au fost depistate în Rusia două așa-numite surse endemice: una în sudul regiunii Rostov, iar a doua în regiunea Tver. În plus, în al doilea caz, epidemia a depășit granițele Tverului și a invadat alte cinci regiuni învecinate, ajungând până în Belarus.

via Recolta.eu

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›