‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
luni, 15 iulie, 2024
41.1 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriCFM, afectată de scăderea exporturilor ucrainene pe cale ferată

CFM, afectată de scăderea exporturilor ucrainene pe cale ferată

Comentarii

‹ adv ›
‹ adv ›

Cantitatea de mărfuri exportate de Ucraina prin cale ferată a înregistrat o scădere semnificativă, afectând veniturile Căilor Ferate din Moldova (CFM), notează radiomoldova.md.

Declarația a fost făcută de ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Vladimir Bolea, la emisiunea „Punctul pe Azi” de ieri, 8 iulie.

„Ucraina trecuseră pe cale ferată parțial, dar din momentul când s-a deschis portul Odesa și celelalte porturi ale lor, tranzitarea Republicii Moldova s-a redus la maxim.

Adică, practic era o sursă de venit pentru Căile Ferate din Moldova, destul de importantă și din păcate s-a redus în totalitate sau aproximativ”, a menționat Vladimir Bolea.

Și fostul director CFM, Oleg Tofilat, a specificat recent pentru Radio Moldova, că veniturile întreprinderii s-au diminuat din motiv că a scăzut cantitatea de mărfuri exportate din Ucraina în România.

‹ adv ›

Amintim că restricțiile la importul de cereale și oleaginoase din Ucraina vor fi prelungite până la sfârșitul acestui an.

Un proiect de lege care prevede importul de grâu, porumb și floarea-soarelui exclusiv în baza licențelor a fost adoptat de către Parlament.

La propunerea Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare, care va elibera aceste acte permisive, termenul va putea fi extins cu cel mult 12 luni.

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›