‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
luni, 15 iulie, 2024
37.7 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriLansarea Programului de granturi WESA „Promovarea și Exportul Vinului Moldovei”

Lansarea Programului de granturi WESA „Promovarea și Exportul Vinului Moldovei”

Comentarii

‹ adv ›
‹ adv ›

Vinul Moldovei și vinificatorii vor deveni mai cunoscuți pe piețele internaționale de export, volumul vânzărilor de vinuri va crește, iar regiunile vitivinicole se vor bucura de o mai mare vizibilitate, pe piețele internaționale.

Acest lucru va fi posibil, grație Programului de granturi WESA „Promovarea și Exportul Vinului Moldovei”, finanțat de Fondul American pentru Întreprinderi Ucraina-Moldova (UMAEF), care va fi lansat oficial în această săptămână.

Evenimentul care anunță și dă startul perioadei de depunere a dosarelor va avea loc vineri, 12 iulie, între 9:00-10:00, în incinta Centrului de Informare pentru Turiști (bd. Ștefan cel Mare și Sfânt 83, clădirea Primăriei Chișinău).

‹ adv ›

Programul WESA va fi inaugurat de:

  • Jaroslawa Z. JOHNSON, Președinta Fondului American pentru Întreprinderi Ucraina-Moldova (UMAEF).
  • Vladimir BOLEA, Vice prim ministru, Ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare.

Pe parcursul evenimentului, oficialii vor prezenta apelul de granturi, condițiile de finanțare, dar și istorii de succes ale iterațiilor anterioare ale Programului WESA, implementate de proiectele finanțate de USAID.

Programul de granturi WESA are un buget total de 8.000.000 de lei și își propune ca în următoarele 12 luni, își propune să impulsioneze vânzările de vinuri cu valoare adăugată pe cele cinci piețele internaționale netradiționale
(România, Polonia, Regatul Unit al Marii Britanii, Olanda, Danemarca, Coreea de Sud, Japonia, Canada,etc.).

‹ adv ›

Inițiativa își propune să sprijine aproximativ 15 întreprinderi
vinicole, printre care mici producători, cramele de generație nouă și companiile vinicole, să beneficieze de suport financiar nerambursabil variind între 300.000 și 800.000 de lei, cu o rată a contribuției proprii diferită în funcție de categoria din care fac parte.

Programul WESA este implementat de Asociația Națională pentru Turism Receptor din Moldova (ANTRIM) în parteneriat cu Oficiul Național al Viei și Vinului (ONVV) și Proiectul USAID de Competitivitate și Reziliență Rurală (PCRR).

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›