‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
marți, 16 iulie, 2024
33.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriAlexandr Slusari recomandă declararea stării de urgență în agricultură pentru a salva fermierii de...

Alexandr Slusari recomandă declararea stării de urgență în agricultură pentru a salva fermierii de la faliment

Comentarii

‹ adv ›
‹ adv ›

Fostul deputat și fostul director executiv al Asociației Forța Fermierilor, Alexandr Slusari, atrage atenția asupra impactului devastator al secetei asupra agriculturii din Moldova, care persistă de trei ani consecutivi.

Acesta spune că este imperios necesar să se declare stare de urgență în sectorul agricol, măsură care ar permite stabilizarea situației și ar preveni falimentul agricultorilor, transmite IPN.

„Sunt convins că este necesar de declarat starea de urgență în agricultură, care ar permite stabilizarea măcar un pic a situației la fermierii micro, mici și mijlocii și salvarea lor de faliment”, a scris Alexandr Slusari pe pagina sa de Facebook.

Alexandr Slusari consideră că nu este momentul potrivit pentru a promova proiectul camerelor agricole, pe care îl consideră utopic, și îi sugerează Ministerului Agriculturii să îl retragă.

‹ adv ›

El spune că e nevoie urgent de convocat la nivelul Guvernului o întâlnire a autorităților cu asociațiile agricultorilor, reprezentanți ai științei și parteneri externi pentru regândirea strategiei de dezvoltare a sectorului agroalimentar.

„Fiecare zi de întârziere apropie catastrofa pentru agricultorii din zonele rurale !”, atenționează fostul parlamentar.

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›