‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
duminică, 21 iulie, 2024
20 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriCosturile visului european: Ucraina a pierdut miliarde de dolari din războiul comercial cu Rusia

Costurile visului european: Ucraina a pierdut miliarde de dolari din războiul comercial cu Rusia

Comentarii

‹ adv ›
‹ adv ›

Scăderea exporturilor din Ucraina către Rusia a început în al doilea trimestru al anului 2012 și a durat timp de șase trimestre consecutiv. În toată această perioadă, Ucraina a pierdut în jur de 4.2 miliarde de dolari, anunță agronews.ua

Potrivit datelor statistice, în perioada iulie-septembrie a acestui an, care a fost marcată de introducerea restricțiilor la vamă de către ruși în legătură cu planurile Kievului de a semna un acord de asociere cu UE, exporturile au scăzut cu 576 milioane dolari, sau 13,1%.

În medie, în ultimele șase trimestre, exportul de mărfuri din Ucraina în Rusia a scăzut cu 14,6% față de aceeași perioadă a anului trecut.

‹ adv ›

În ansamblu, politica Ucrainei pentru a reduce achizițiile sale a dus la faptul că în primele nouă luni ale acestui an, importurile din Rusia au scăzut cu 4.05 miliarde de dolari, sau cu 19,7%.

Au scăzut deasemenea și exporturile din celelalte două țări membre ale Uniunii Vamale: Kazahstan – 8,9%, la 1.73 miliarde dolari, Belarus – 8,3%, la 1.51 miliarde dolari. Importurile au scăzut și mai mult: din Kazahstan – cu 53,4%, la 0,52 miliarde de dolari, din Belarus – cu 28,5%, la 2.84 miliarde dolari. 

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›