‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
luni, 29 iulie, 2024
22.7 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriUcraina a exportat peste 40 de milioane de tone de cereale prin coridorul maritim

Ucraina a exportat peste 40 de milioane de tone de cereale prin coridorul maritim

Comentarii

‹ adv ›
‹ adv ›

Prin porturile din Odesa s-au reușit exporturi de peste 60 de milioane de tone de marfă în 11 luni. Acest lucru este raportat de serviciul de presă al Administrației Porturilor Maritime din Ucraina.

Dintre acestea, 40,6 milioane de tone sunt cereale, exportate către 46 de țări din lume.

„Prin coridorul maritim ucrainean se deplasează Manta Hacer cu 25,2 mii de tone de grâu umanitar ucrainean către Yemen. Aceasta este o altă navă închiriată de Programul Alimentar Mondial al ONU”, se precizează în comunicat.

Pe de altă parte, „NIBULON”, principalul exportator de cereale din Ucraina, cel mai mare operator de capacități de silozuri cu capacitate de depozitare simultană a 2,04 milioane de tone producție, continuă să dezvolte activ canalul de export prin Ismail (filiala „Bessarabia”).

‹ adv ›

Acest lucru este menționat în anunțul companiei.

„Diversificând canalele de export, „NIBULON” a convenit asupra unui parteneriat strategic cu SA „Compania de Navigație pe Dunăre Ucraineană” (UDP). Zilele trecute, primul convoi de barje încărcat la terminalul de cereale al filialei „Bessarabia ” a plecat deja din Ismail către portul Constanța”, au precizat reprezentanții companiei.

„NIBULON” menționează că, în situația în care Nikolaev, ca piață competitivă de transbordare a cerealelor, este blocat, nu este de încredere să se bazeze doar pe exportul prin porturile din Odesa, deoarece situația din Marea Neagră se poate schimba brusc.

Amintim că, Ucraina a anunțat că peste 5,5 mii de vagoane cu cereale se îndreaptă spre porturile din Odesa.

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›