‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
luni, 29 iulie, 2024
31.6 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriBunge-Viterra, acordul pentru a deveni unul dintre cei mai mari traderi agricoli din lume,...

Bunge-Viterra, acordul pentru a deveni unul dintre cei mai mari traderi agricoli din lume, aproape de aprobarea UE

Comentarii

‹ adv ›
‹ adv ›

Traderul de cereale din SUA, Bunge (BG.N), și gigantul elvețian Viterra, susținută de Glencore (GLEN.L), sunt aproape de a obține o aprobare condiționată din partea autorităților antitrust ale UE pentru fuziunea lor de 34 miliarde USD, a declarat miercuri o persoană cu cunoștințe directe despre aceasta pentru Reuters.

Companiile au anunțat acordul de a crea una dintre cele mai mari firme de comerț agricol din lume acum un an, pentru a concura mai bine cu liderii de piață Archer-Daniels-Midland (ADM.N) și Cargill (CARG.UL).

Bunge și Viterra s-au preocupat, la începutul acestei luni, să vândă fabricile de procesare și rafinare a semințelor oleaginoase ale Viterra din Ungaria și Polonia pentru a atenua preocupările privind concurența ale UE.

‹ adv ›

Acum, companiile vor ajusta aceste aspecte oferite în schimbul aprobării Comisiei Europene, urmând să țină cont de feedbackul primit de la participanții de pe piață, a spus persoana respectivă.

Comisia, care urmează să decidă asupra acordului până la 1 august, și Bunge au refuzat să comenteze.

Acordul, care a primit undă verde în Brazilia, se confruntă cu obstacole de reglementare și îngrijorări din partea grupurilor de fermieri din Canada.

‹ adv ›

Bloomberg a fost prima publicație care a raportat despre aprobarea iminentă a UE.

Ce va schimba tranzacția Bunge – Viterra

În SUA, afacerile Viterra din domeniul achiziţiilor şi vânzărilor de cereale au fost impulsionate anul trecut de preluarea Gavilon. Fuziunea anunţată marţi va impulsiona afacerile Bunge în al doilea exportator mondial de porumb şi soia, unde Bunge are o prezenţă mai mică decât rivalii ADM şi Cargill.

În Ucraina, cel mai mare producător mondial de floarea soarelui şi de asemenea cel mai mare furnizor mondial de ulei de floarea soarelui, combinaţia dintre Bunge şi Viterra va deţine trei fabrici de procesare a oleaginoaselor la Harkov, Dnipro şi Nikolaev.

‹ adv ›

Preluarea Viterra va duce cifra de afaceri a Bunge, care în 2022 a avut venituri de 67,2 miliarde de dolari, mai aproape de cele ale rivalului Archer-Daniels-Midland Co, care a avut cifra de afaceri de aproape 102 miliarde de dolari.

Archer Daniels Midland Co, Bunge, Cargill Inc şi Louis Dreyfus Co., regrupate popular sub acronimul ABCD, sunt cele patru mari grupuri care domină industria mondială a tranzacţiilor cu cereale.

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›