‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
sâmbătă, 20 iulie, 2024
21.6 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriMesajul de felicitare al președintelui Nicolae Timofti pentru agricultori

Mesajul de felicitare al președintelui Nicolae Timofti pentru agricultori

Comentarii

‹ adv ›
‹ adv ›

Preşedintele Nicolae Timofti a transmis un mesaj cu prilejul Zilei lucrătorului din agricultură şi industria prelucrătoare. Iată ce a scris șeful statului. 

„Stimaţi agricultori”,

Această zi, care marchează sfârşitul anului agricol, reprezintă o frumoasă ocazie de a aduce un omagiu oamenilor de la ţară, devotaţi gliei strămoşeşti, prin munca cărora avem asigurată pe masă pâinea noastră cea de toate zilele.

‹ adv ›

Sectorul agroalimentar are o pondere semnificativă în economia Republicii Moldova, iar un număr important de persoane sunt implicate în producere şi prelucrare. Comerţul intern şi extern cu produse agroalimentare reprezintă unul dintre cele mai mari sectoare comerciale.

Trebuie să întreprindem acţiunile necesare pentru a facilita activitatea celor care prelucrează pământul, de a crea noi locuri de muncă în localităţile rurale. Este nevoie de mobilizarea resurselor interne şi a fondurilor europene destinate dezvoltării infrastructurii pentru a diminua migraţia populaţiei de la sate. Implementarea tehnologiilor avansate, construcţia sistemelor de irigare, crearea întreprinderilor de prelucrare a producţiei agricole sunt soluţiile pentru asigurarea dezvoltării rurale.

Republica Moldova s-a angajat pe calea integrării europene. Dorim să implementăm standardele europene de producere şi de calitate. Regulile stricte, dar clare de pe piaţa europeană, vor fi în beneficiul producătorilor moldoveni. Integrarea economică a Republicii Moldova în UE va contribui la crearea de noi locuri de muncă, dar, totodată, la creşterea calităţii vieţii cetăţenilor.

‹ adv ›

În urma embargoului impus de Rusia, Comisia Europeană a dat semnalul politic necesar pentru liberalizarea pieţei comunitare pentru vinurile produse în Republica Moldova. Comisarul European pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală, Dacian Cioloş, a vizitat Chişinăul şi a dat asigurări că în Uniunea Europeană este loc şi pentru producţia agricolă din Republica Moldova, cu condiţia ca producătorii să respecte standardele UE.

Aceasta este calea pe care trebuie s-o urmăm. Sectorul agricol şi agroalimentar poate deveni motorul de creştere economică a ţării.

Stimaţi agricultori,

‹ adv ›

Vă exprim mulţumiri pentru că, în pofida greutăţilor, aveţi o atitudine plină de dragoste şi grijă faţă de pământ. Datorită muncii Dumneavoastră, rezultatele obţinute în anul curent în acest sector sunt îmbucurătoare.

În speranţa că, prin efort comun şi abnegaţie, vom putea câştiga respectul generaţiilor viitoare, vă doresc mulţi ani rodnici, belşug și prosperare!”.

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›