‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
marți, 13 august, 2024
26.6 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriExportul de nuci pe piața din UE a crescut de aproape două ori în...

Exportul de nuci pe piața din UE a crescut de aproape două ori în 2024

Comentarii

‹ adv ›
‹ adv ›

Exportul de nuci pe piața din Uniunea Europeană a crescut de aproape două ori în primele 7 luni ale lui 2024, anunță ministerul Dezvoltării Economice și Digitalizării, transmite radiomoldova.md.

Astfel, de la începutul acestui an agricultorii au exportat 7 335 de tone, în creștere cu 94,7% față de aceeași perioadă a anului trecut.

Cele mai multe nuci sau aproximativ 72 la sută au ajuns în Germania, 9,4% au fost exportate în România și 8,7% în Franța.

‹ adv ›

Totodată, președintele Uniunii Asociațiilor Producătorilor de Culturi Nucifere, Oleg Tîrsînă, a declarat că, în ultimii ani agricultorii au investit mult în dezvoltarea sectorului.

„Oamenii au făcut investiții în tot ce ține de lanțul tehnologic, s-au învățat să facă tratamentele fitosanitare corecte, să dea îngrășămintele necesare și foarte important să recolteze nuca la timpul optim și foarte important au investit în lanțul de procesare post-recoltă, care este un aspect foarte important.

Dacă vorbim de fructele moi, știu eu, sâmburoase, sămânțoase și altele, care le-ai recoltat și doar îl depozitezi, la nucă este un proces mai complicat”, a declarat Oleg Tîrsînă.

Oleg Tîrsînă a mai punctat că în 2023, agricultorii din Republica Moldova au exportat o cantitate de 3 mii de tone de nucă în coajă, ceea ce reprezintă o cifră record pentru țara noastră.

În același timp, acesta a declarat că în acest an recolta de nuci ar urma să crească cu aproximativ cu 15 la sută față de anul trecut, dar rezultatele finale vor fi cunoscute abia în luna decembrie.

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›