‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
miercuri, 14 august, 2024
29.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriCea de-a doua ediţie a Festivalului Vinului de Autor va avea loc pe 7-8...

Cea de-a doua ediţie a Festivalului Vinului de Autor va avea loc pe 7-8 septembrie

Comentarii

‹ adv ›
‹ adv ›

Asociația Micilor Producători de Vinuri din Moldova anunţă, pentru zilele de 7-8 septembrie 2024, Festivalul Vinului de Autor, transmite MOLDPRES.

Evenimentul va fi găzduit de Scuarul Muzeului Naţional de Istorie a Moldovei şi va fi dedicat vinurilor de marcă personală.

Participanţii vor avea ocazia să descopere variate arome și să afle mai multe despre vinurile create de micii producători locali.

„De ce să participi? Degustări variate: explorează o selecție de vinuri de autor, fiecare cu propriul său caracter și istorie. Atmosferă plăcută: bucură-te de muzică live, preparate culinare și activități pentru toate vârstele.

Întâlnește producătorii: interacționează cu persoanele care produc aceste vinuri și află mai multe despre procesul lor de vinificație”, punctează Asociația Micilor Producători de Vinuri din Moldova.

‹ adv ›

Aceasta este cea de-a doua ediţie a Festivalului Vinului de Autor.

Prima ediţie, desfăşurată anul trecut  în curtea Muzeului Național de Istorie a Moldovei, a adus împreună peste 30 de mici vinificatori.

Vicepremierul Vladimir Bolea, ministru al Agriculturii şi Industriei Alimentare, a subliniat importanța evenimentului pentru viața din sate, evidențiind că vinurile de nișă produse din soiuri autohtone reprezintă un potențial de dezvoltare și pentru turismul rural în Republica Moldova.

‹ adv ›

Exporturile de vin produs în Republica Moldova au crescut în anul 2023 cu 18% în volum și 24% în valoare, comparativ cu anul 2022, fapt ce indică o cerere internațională mai puternică și o recunoaștere a calității vinurilor.

Europa rămâne cea mai mare piață pentru vinurile moldovenești, fiind înregistrată o creștere valorică de 36%. Potrivit statisticilor, Republica Moldova se află printre primele 20 de țări producătoare de vinuri.

Industria vitivinicolă reprezintă una dintre ramurile-cheie ale economiei țării noastre. Vinurile moldovenești sunt importate de peste 70 de țări din diferite colțuri ale lumii. 

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›