‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
vineri, 23 august, 2024
19.4 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriStatul Kuwait, interesat să importe produse zootehnice din Moldova

Statul Kuwait, interesat să importe produse zootehnice din Moldova

Comentarii

‹ adv ›
‹ adv ›

Statul Kuwait este interesat să importe din Republica Moldova produse agricole, în special, oi și produse zootehnice.

Despre aceasta s-a vorbit în cadrul întrevederii vicepremierului Vladimir Bolea, ministru al Agriculturii şi Industriei Alimentare (MAIA), cu Talal Mansour Alhajeri, ambasadorul Statului Kuwait în România, acreditat prin cumul pentru Republica Moldova, în contextul încheierii misiunii diplomatice a acestuia, transmite MOLDPRES.

În cadrul discuțiilor, Talal Mansour Alhajeri a subliniat că sectorul agricol moldovenesc oferă oportunități deosebite pentru parteneriate comerciale de lungă durată.

‹ adv ›

La rândul său, Vladimir Bolea a menţionat că Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare acordă o atenție deosebită dezvoltării sectorului zootehnic, considerându-l un pilon esențial pentru creșterea economică, dar și exporturi, de aceea, o asemenea colaborare ar fi benefică pentru crescătorii de oi.

De asemenea, vicepremierul a spus că Republica Moldova este interesată în stabilirea și consolidarea relațiilor comerciale cu Statul Kuwait în domenii de interes comun.

Şeful MAIA şi-a exprimat dorința de a lărgi și aprofunda relațiile bilaterale, valorificând întregul potențial economic și diplomatic dintre cele două țări, pentru a crea beneficii reciproce durabile.

‹ adv ›

Conform Biroului Național de Statistică al Republicii Moldova, în anul 2022 exportul mărfurilor către Statul Kuwait a însumat cifra de 133,78 mii dolari SUA, volumul de mărfuri importate a constituit valoarea de 10,42 mii dolari SUA.

Pentru anul 2023, exportul mărfurilor din Republica Moldova către Statul Kuwait a însumat cifra de 176,59 mii dolari SUA, volumul de mărfuri importate a constituit valoarea de 10,92 mii dolari SUA.

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›