‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
marți, 27 august, 2024
25.5 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriExportul de mere în India, aproape aprobat. Bolea: Urmează confirmarea oficială

Exportul de mere în India, aproape aprobat. Bolea: Urmează confirmarea oficială

Comentarii

‹ adv ›
‹ adv ›

Agricultorii din Moldova vor avea undă verde pentru exportul de mere în India. Ministerul Agriculturii a primit din partea omologilor din India o notificare și urmează un anunț oficial, în acest sens. Declarațiile au fost făcute de șeful de la Agricultură, Vladimir Bolea, la emisiunea Descifrat, notează agora.md.

Agricultorii din țara noastră vor putea stabili relații comerciale cu India, prin intermediul Camerei de Comerț a R. Moldova, a Ministerului de Externe și a diplomației economice.

Se întâmplă la un an distanță după ce responsabilii din țara noastră au avut mai multe discuții cu omologii din India.

‹ adv ›

Este de precizat că Ministerul Agriculturii a primit la sfârșitul săptămânii trecute o notificare, în acest sens, și așteaptă o confirmare oficială.

„În 2023 an, în toamnă, am avut o delegație în India, pentru promovarea exportului de mere. Noi am mers cu cadrul nostru legal și am avut mai multe întâlniri cu omologii de acolo.

Ne-a luat 12 luni aproximativ, ca vineri (23 august n.r.) să primim informația că ministrul Agriculturii din India recunoaște modul în care lucrează ANSA din R. Moldova și legislația noastră”, declară Vladimir Bolea, ministrul Agriculturii.

Șeful de Agricultură explică faptul că în India există singură regiune unde crește măr – Kasimir. Astfel, responsabilul estimează că există potențial ridicat de export, pentru diferite tipuri de mere.

„La numărul pe populație pe care îl are India astăzi și faptul că peste 50% dintre populație este vegetariană, eu cred că avem un potențial pe diferite tipuri de mere”, spune Vladimir Bolea, ministrul Agriculturii.

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›