‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
miercuri, 28 august, 2024
26.6 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriDaniel Vodă: Guvernul nu va vinde Portul de Stat din Giurgiulești

Daniel Vodă: Guvernul nu va vinde Portul de Stat din Giurgiulești

Comentarii

‹ adv ›
‹ adv ›

Guvernul nu va vinde Portul de Stat din Giurgiulești. Precizarea a fost făcută de purtătorul de cuvânt al Executivului, Daniel Vodă, transmite MOLDPRES

„Să explicăm cât mai limpede: la Giurgiulești funcționează două entități de infrastructură portuară: Portul Internațional Liber de la Giurgiulești (PILG) care aparține Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) și Portul de Stat care este în proprietatea statului. Nu există nicio discuție cu privire la vinderea portului de stat”, a explicat Daniel Vodă.

El a adăugat că BERD, proprietarul companiei concesionare a PILG, poartă discuții cu mai mulți potențiali investitori, inclusiv din România, Turcia, Regatul Țărilor de Jos, și Danemarca. 

„Agenda discuțiilor prim-ministrului Republicii Moldova, Dorin Recean cu omologul său din România, Marcel Ciolacu conține și subiecte de colaborare în domeniile de infrastructură”, a afirmat Daniel Vodă. 

Presa de peste Prut a scris că Guvernul României urmează să discute în ședința de astăzi un memorandum privind cumpărarea Portului Giurgiulești din Republica Moldova de la Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD).

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›