‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
vineri, 30 august, 2024
22.7 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriInstruire AIPA: Implementarea sistemului național digital al fermierilor pentru eficientizarea agriculturii

Instruire AIPA: Implementarea sistemului național digital al fermierilor pentru eficientizarea agriculturii

Comentarii

‹ adv ›
‹ adv ›

Ieri, în cadrul Agenției de Intervenție și Plăți pentru Agricultură a avut loc o instruire, în vederea dezvoltării profesionale a funcționarilor publici, cu tematica: „Utilizarea aplicației DNFR”. 

Dezvoltarea Registrului Național Digital al Fermierilor și Implementarea fazei pilot, ca component a viziunii Sistemului Integrat de Administrare și Control (IACS), conceput ca un ansamblu complex de resurse și tehnologii informaționale, va fi implementat în etape pentru a asigura funcționarea optimă și atingerea obiectivelor propuse.

Prima etapă de implementare prevede aprobarea Conceptului și a Regulamentului pentru Sistemul Informațional „Registrul Fermierilor”.

‹ adv ›

Acest sistem automatizat va înregistra, păstra și gestiona informațiile despre fermieri, asigurând o evidență clară de la momentul înregistrării acestora până la arhivarea datelor.

În context, implementarea Sistemului Integrat de Administrare și Control și a Sistemului Informațional „Registrul Fermierilor” va contribui substanțial la creșterea productivității sectorului agroalimentar, la asigurarea sănătății animalelor și la îmbunătățirea calității produselor alimentare.

De asemenea, sistemul va facilita accesul rapid la date precise și actualizate, oferind suport investițiilor și dezvoltării economiei Republicii Moldova, în conformitate cu standardele internaționale și cerințele partenerilor de dezvoltare.

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›