‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
marți, 3 septembrie, 2024
32.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriONVV recomandă producătorilor de struguri să se asigure că sunt în Registrul Vitivinicol

ONVV recomandă producătorilor de struguri să se asigure că sunt în Registrul Vitivinicol

Comentarii

‹ adv ›
‹ adv ›

Oficiul Naţional al Viei şi Vinului (ONVV) atenţionează producătorii, în contextul sezonului de recoltare a strugurilor, că este nevoie să se asigure că parcelele viticole sunt înregistrate corect în Sistemul Informațional Automatizat „Registrul vitivinicol”.

Acest proces a fost simplificat pentru a facilita accesul rapid și eficient la informațiile necesare, transmite MOLDPRES.

„Accesați pagina oficială a Oficiului Național al Viei și Vinului: SIA RVV. Apăsați butonul „Caută”. Introduceți IDNP-ul în câmpul de căutare pentru a verifica informațiile referitoare la parcelele dumneavoastră.

Vă rugăm să vă asigurați că toate datele sunt corecte. În caz că nu vă regăsiți, vă rugăm să contactați Oficiul Național al Viei și Vinului pentru înregistrarea parcelelor”, explică sursa citată.

Neînregistrarea în Registrul Vitivinicol (RVV) al țării ar putea atrage sancțiuni administrative şi împiedica comercializarea strugurilor pentru producerea vinurilor, precum și accesul la obținerea unor anumite tipuri de subvenții.

‹ adv ›

Orice persoană interesată poate accesa compartimentul public al paginii web www.rvv.gov.md pentru a se familiariza cu statisticile din domeniul vitivinicol.

Este disponibilă şi opțiunea de a filtra informațiile despre unitățile vitivinicole și plantațiile viticole înregistrate (în funcție de destinație, soi, suprafață, localitate etc.).

Astfel, agenții economici din domeniu pot afla situația reală privind suprafețele de viță-de-vie și își pot planifica eficient potențialul de producere. 

„Îndemnăm producătorii de struguri să încheie prealabil contracte cu procesatorii, în vederea evitării unor eventuale probleme de comercializare a producției în vârful de sezon”, a relevat ministrul Agriculturii, Vladimir Bolea.

‹ adv ›

Registrul Vitivinicol al Republicii Moldova este un sistem ce asigură transparenţa întregului proces tehnologic, de la struguri marfă până la distribuirea produsului finit, evidența sortimentului soiurilor de struguri, vârsta plantațiilor, fiind oferite oportunități de cooperare cu procesatorii de struguri.

Sistemul este o soluție IT coerentă de trasabilitate a întregului proces de producție-comerț, care conține informații detaliate despre toți producătorii de struguri și vin și, totodată, face posibilă identificarea produselor cu Indicație Geografică Protejată și Denumire de Origine Protejată.

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›