‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
duminică, 21 iulie, 2024
20 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriComisarul european pentru Agricultură: Fermierii moldoveni au câștigat accesul pe piața UE

Comisarul european pentru Agricultură: Fermierii moldoveni au câștigat accesul pe piața UE

Comentarii

‹ adv ›
‹ adv ›

Comisarul european pentru Agricultură, Dacian Cioloș a subliniat importanța pe care o are pentru sectorul agricol din Republica Moldova semnarea Acordului de la Vilnius. Fermierii moldoveni vor putea accesa o piață de 500 de milioane de consumatori. 

„Crearea Zonei de liber schimb aprofundată și cuprinzătoare inclusă în acest acord este o ancoră solidă pentru integrarea economică a Republicii Moldova pe piața europeană. Înseamnă acces pentru produsele moldovenești pe o piață de peste 500 de milioane de consumatori, o piață stabilă, cu reguli clare și transparente, lăsând în același timp Republicii Moldova posibilitatea de a-și proteja anumite sectoare sensibile în special în agricultura și industria alimentară”, a declarat Dacian Cioloș, citat de recolta.eu.

Comisarul european a ținut să sublinieze că Acordul de asociere semnat la Vilnius reprezintă începutul reintegrării politice a Republicii Moldova în familia europeană. „Această integrare economică va fi pentru investitori garanția unui mediu de afaceri solid și atractiv”, a adăugat Dacian Cioloș.

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›