‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
joi, 5 septembrie, 2024
16.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriÎn Moldova ar putea fi declarată stare de urgență în agricultură

În Moldova ar putea fi declarată stare de urgență în agricultură

Comentarii

‹ adv ›
‹ adv ›

Guvernul Republicii Moldova, prin Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare, depune eforturi pentru a sprijini fermierii care au avut de suferit din cauza calamităților naturale din această vară, în special din cauza secetei severe și a temperaturilor extrem de ridicate.

În acest sens, guvernul a alocat 100 de milioane de lei din Fondul de Intervenție pentru a acoperi parțial pierderile suferite de producătorii  de cereale.

Vicepremierul Vladimir Bolea a avut, săptămâna aceasta, o întâlnire la București cu omologul său, ministrul agriculturii din România, Florin Barbu, pentru a discuta și a prelua modele de măsuri eficiente aplicate în România, în vederea implementării unor soluții similare în Republica Moldova.

‹ adv ›

Totodată, în ultimele zile, au avut loc discuții cu premierul Dorin Recean privind unele  măsuri complementare celor 100 de milioane de lei, care urmează să fie transferate în conturile agricultorilor în zilele următoare.

Una dintre soluțiile analizate este adoptarea unui model de ordonanță similar celui românesc, privind declararea stării de urgență în agricultură.  

Detalii suplimentare vor fi comunicate în curând, deoarece orice decizie de acest tip implică colaborarea mai multor instituții, inclusiv Ministerul Justiției, Banca Națională, băncile comerciale  și alți creditori.

‹ adv ›

Ministrul Vladimir Bolea, alături de Guvernul Republicii Moldova, este conștient de provocările din sectorul agricol și acționează ferm pentru a asigura soluții eficiente în sprijinul fermierilor afectați.

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›