‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
joi, 12 septembrie, 2024
17.7 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriProgramul de rambursare a TVA pentru producătorii agricoli, extins până în luna iunie 2025

Programul de rambursare a TVA pentru producătorii agricoli, extins până în luna iunie 2025

Comentarii

‹ adv ›
‹ adv ›

Serviciul Fiscal de Stat informează că, perioada programului de rambursare a taxei pe valoare adăugată producătorilor agricoli, care corespund criteriilor de eligibilitate, a fost extinsă până la perioada fiscală iunie 2025 inclusiv, în conformitate cu prevederile Legii nr. 214/2024 prin care au fost efectuate modificări la Legea privind Programul de rambursare a TVA pentru producătorii agricoli nr. 337/2022.

În context, comunicăm că subdiviziunile responsabile din cadrul Serviciului Fiscal de Stat asigură recepționarea cererilor de rambursare a TVA pentru perioadele fiscale pentru care a fost prelungit Programul de rambursare.

Conform punctului 4 din Regulamentul privind rambursarea TVA pentru producătorii agricoli, solicitarea rambursării TVA se efectuează prin depunerea unei cereri semnate electronic la adresa de e-mail a Serviciului Fiscal de Stat ([email protected]).

‹ adv ›

Subiecți ai Programului de rambursare a TVA sunt întreprinderile care activează în domeniul agriculturii, sunt înregistrate în calitate de plătitori ai taxei pe valoarea adăugată și care înregistrează sumele TVA spre deducere în perioada fiscală ulterioară.

Eligibile pentru Programul de rambursare a TVA sunt considerate întreprinderile:

  • pentru care nu mai puțin de 95% din activitatea desfășurată pe parcursul anului 2022 reprezintă una sau mai multe dintre activitățile stipulate în grupele 01.1–01.6 din Clasificatorul activităților din economia Moldovei, aprobat prin Ordinul nr.28/2019 al Biroului Național de Statistică;
  • care au suportat pierderi ca urmare a embargoului impus de Federația Rusă pentru importul producției de origine vegetală din Republica Moldova. În acest caz, se prezintă dovada deținerii în proprietate sau în folosință a plantației perene și certificatul cu privire la cultura agricolă și intrarea pe rod a acesteia, eliberat de către autoritatea administrației publice locale.
    ‹ adv ›
    ‹ adv ›

    Comentează

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    ‹ adv ›

    Recomandate

    ‹ adv ›