‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
duminică, 21 iulie, 2024
22.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriRosselhoznadzor a sistat importul a 18 tone de struguri și 19 tone de mere...

Rosselhoznadzor a sistat importul a 18 tone de struguri și 19 tone de mere din Moldova

Comentarii

‹ adv ›
‹ adv ›

Moldova nu a ajuns în lista furnizorilor de produse de carantină în Rusia în perioada 18 – 24 noiembrie, dar bucuria a fost adumbrită la sfârșitul săptămânii trecute. 

Agenția „INFOTAG” transmite cu referire la site-ul autorității sanitare ruse că sâmbătă, 30 noiembrie, la punctul de control auto internațional Novîe Iurkovici, a fost oprit un lot de peste 18 tone de struguri care erau transportați din R.Moldova pe adresa unei persoane juridice din Breansk.

Motivul interdicției a fost că inspectorii au depistat în pachetul de acte care însoțeau mărfa un certificat fitosanitar nevalabil, după care au returnat produsele exportatorului – firmei Ionex Trans.

‹ adv ›

Reprezentanții Rosselhoznadzor-ului au precizat că tot din această cauză, șapte loturi de produse supuse carantinei au fost returnate în Moldova, de la începutul acestui an.

De asemenea, în zilele de odihnă, la depozitul provizoriu „Art-Service Klințî”, în timpul verificării unei cantități de 19 t de mere provenite din Moldova și destinate unei persoane juridice moscovite, s-a constatat organismul de carantină, Molia Orientală. Lotul era însoțit de un certificat fitosanitar, eliberat de Serviciul Național Carantină Fitosanitară al Republicii Moldova.

Produsele infectate i-au fost restituite exportatorului – firma chișinăuiană Rusnada-Fruct.

‹ adv ›

Direcția Rosselhoznadzor pentru regiunile Breansk și Smolensk a înregistrat de la începutul anului 17 cazuri de infestare a produselor vegetale moldovenești cu organisme dăunătoare de carantină.

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›