‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
joi, 12 septembrie, 2024
25.5 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriCristina Stăvilă: Recolta de varză va atinge 100 tone pe hectar datorită noii investiții...

Cristina Stăvilă: Recolta de varză va atinge 100 tone pe hectar datorită noii investiții în irigare

Comentarii

‹ adv ›
‹ adv ›

Cristina Stăvilă, agricultoare din satul Jora de Mijloc, raionul Orhei, a reușit să transforme provocările climatice în oportunități pentru afacerea sa.

Împreună cu familia, Cristina a început să cultive legume în câmp deschis acum 5 ani, gestionând la ora actuală 10 hectare de teren, dintre care 7 hectare sunt dedicate cultivării legumelor precum morcovi, pepeni verzi, dovlecei, vinete și varză.

Soțul ei, Semion a muncit o perioadă în Italia, a văzut cum se face agricultura performantă și încearcă să implementeze unele practici italiene.

‹ adv ›

În fața secetei și temperaturilor ridicate din ultimii ani, familia Stăvilă a înțeles că irigarea este esențială pentru succesul în legumicultură.

Astfel, în primăvara anului 2024, Gospodăria Țărănească „Stăvilă Cristina Valeriu” a accesat un grant de 112 mii lei de la IFAD pentru achiziționarea unui echipament de irigare prin micro-aspersie.

Această investiție le-a permis să cultive câte 2 roade pe sezon, iar pentru producția de varză estimează că vor recolta în această toamnă până la 100 de tone pe hectar.

‹ adv ›

Legumele crescute cu mare pasiune sunt distribuite atât prin rețele de supermarketuri locale, cât și pe piața agricolă.

Familia Stăvilă are planuri ambițioase de extindere a afacerii. Intenționează să mărească suprafața cultivată și să construiască o cameră de păstrare a legumelor.

Cristina Stănilă susține că va apela în continuare la produsele financiare IFAD pentru că sunt ușor de accesat și este oferită asistență tehnică gratuită la pregătirea dosarelor pentru finanțare.

‹ adv ›

Aplică și tu pentru a îmbunătăți calitatea și cantitatea produselor tale agricole!

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›