‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
vineri, 13 septembrie, 2024
30.5 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriZiua Vinului 2024 - peste 90 de vinificatori își vor prezenta creațiile

Ziua Vinului 2024 – peste 90 de vinificatori își vor prezenta creațiile

Comentarii

‹ adv ›
‹ adv ›

Tradițiile milenare în vinificație, măiestria vinificatorilor și a oenologilor, dar și Vinul Moldovei vor fi celebrate în primul weekend al lunii octombrie la Ziua Vinului 2024.

Cea de-a XXIII-a ediție a Zilei Naționale a Vinului (ZNV) – eveniment ce consolidează poziția Moldovei în rândul țărilor producătoare de vinuri de înaltă calitate, va avea loc pe 5 și 6 octombrie, în Piața Marii Adunări Naționale.

Ziua Vinului 2024 Vinul Moldovei. Uimitor de Bun

Desfășurată cu sloganul „Vinul nostru uimitor de bun”, această ediție vine să sublinieze ceea ce Moldova are mai bun de oferit, într-un context de excelență și inovație vinicolă.

Ștefan Iamandi, director, Oficiul Național al Viei și Vinului:

„În acest an marcăm un salt important pentru industria vinicolă, deschizând un nou capitol al dezvoltării, unde tradiția milenară în vinificație se întâlnește cu inovația și noile tehnologii, sub umbrela Wine of Moldova.

Unexpectedly Great/Vinul Moldovei. Uimitor de Bun. Noul slogan subliniază evoluția continuă, prin care ne propunem să cristalizăm tot ceea ce are Moldova mai bun și angajamentul de a produce vinuri de o calitate excepțională, care să concureze cu cele mai apreciate din toată lumea.”

‹ adv ›

Astfel, peste 90 de vinificatori își vor prezenta cu mândrie creațiile – de la vinurile consacrate, care le-au adus medalii la competițiile internaționale, la vinuri din noua roadă și lansări de noi produse.

În acest an, Ziua Vinului aduce o schimbare importantă în formatul evenimentului, menită să îmbunătățească experiența participanților și să permită o degustare mai corectă a aromelor și gusturilor vinurilor. 

ziua vinului 2024

La Ziua Vinului zona dedicată gastronomiei va fi mutată de-a lungul bulevardului Ștefan cel Mare și Sfânt, între străzile A. Pușkin și V. Pârcălab, oferind un spațiu mai amplu și accesibil pentru vizitatori, astfel încât aceștia să poată savura pe deplin atât vinurile, cât și poveștile din spatele fiecărei sticle de vin. 

‹ adv ›

Ziua Vinului este o ocazie unică de a promova Moldova ca destinație vinicolă de top, atrăgând mii de turiști, experți internaționali din domeniu, dar și iubitori ai vinurilor de calitate. 

Ziua Vinului – organizatori

Evenimentul Ziua Vinului este organizat de Oficiul Național al Viei și Vinului, cu sprijinul partenerului strategic USAID Moldova și Fondul American pentru Întreprinderi Ucraina-Moldova (UMAEF – Ukraine-Moldova American Enterprise Fund).

Parteneri instituționali: Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare al Republicii Moldova și Ministerul Culturii al Republicii Moldova.

‹ adv ›

Mai multe detalii și informații suplimentare despre Ziua Vinului vor fi disponibile pe pagina de Facebook Wine of Moldova.

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›