‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
miercuri, 18 septembrie, 2024
18.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriPlatforma de Parteneriat pentru Moldova: Sprijin european pentru agricultura sustenabilă

Platforma de Parteneriat pentru Moldova: Sprijin european pentru agricultura sustenabilă

Comentarii

‹ adv ›
‹ adv ›

La Chișinău, a avut loc cea de-a cincea ediție a Platformei de Parteneriat pentru Moldova, la care au participat Sergiu Gherciu, Secretarul General al Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare (MAIA), și Alexandra Șian, Secretar de Stat.

Evenimentul a reunit reprezentanți de rang înalt ai Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) și ai Băncii Europene de Investiții (BEI).

Discuțiile s-au axat pe proiectele implementate în Republica Moldova cu sprijinul acestor două instituții financiare, precum și pe reformele sprijinite de acestea.

‹ adv ›

Reprezentanții ministerului și ai instituțiilor financiare au abordat necesitatea intensificării sprijinului pentru agricultura cu valoare adăugată înaltă, subliniind importanța asistenței financiare și expertizei oferite de BERD și BEI.

Acest sprijin este important pentru a crește reziliența sectorului agricol și pentru a face față provocărilor cauzate de schimbările climatice.

În cadrul Platformei de Parteneriat, au avut loc întrevederi bilaterale între oficialii Ministerului Agriculturii și cei ai BERD și BEI, în care s-au discutat oportunitățile de finanțare pentru proiectele din domeniul agricol din Republica Moldova.

‹ adv ›

Partenerii europeni și-au exprimat deschiderea pentru continuarea colaborării și susținerea proiectelor agricole, reconfirmând rolul lor de principali investitori instituționali în Moldova.

BERD și BEI continuă să ofere asistență pentru dezvoltarea și modernizarea sectorului agricol, contribuind la creșterea competitivității și sustenabilității acestuia.

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›