‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
vineri, 27 septembrie, 2024
27.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriZiua Națională a Vinului 2024: Cum să celebrezi unica sărbătoare dedicată Vinului Moldovei

Ziua Națională a Vinului 2024: Cum să celebrezi unica sărbătoare dedicată Vinului Moldovei

Comentarii

‹ adv ›
‹ adv ›

În primul weekend din octombrie, la cea de-a XXIII-a ediție a Zilei Naționale a Vinului (ZNV), tradiția și inovația se îmbină perfect pentru a celebra un nou capitol pentru industria vitivinicolă a Republicii Moldova. 

Desfășurat sub umbrela noului brand de țară „Wine of Moldova. Unexpectedly Great” / „Vinul Moldovei.

Uimitor de Bun”, evenimentul va prezenta cu mândrie creațiile vinicole ale zeci de producători – de la vinurile consacrate, care le-au adus medalii la competițiile internaționale, la vinuri din noua roadă și noi produse.

‹ adv ›

Află ce te așteaptă la cea de-a XXIII-a ediție a Zilei Naționale a Vinului (ZNV).

Ziua Națională a Vinului: sărbătoare a evoluției și inovației

Cea de-a XXIII-a ediție pune accent pe evoluția continuă a industriei, subliniind implementarea tehnologiilor sustenabile și angajamentul de a produce vinuri de o calitate excepțională, capabile să concureze cu cele mai apreciate din lume.

Vinul Moldovei își propune să devină un simbol al excelenței și inovației, aducând în prim-plan cupajul dintre arta tradițională a vinificației și noile tehnologii.

‹ adv ›

O reconfigurare a experienței de degustare

În acest an, zona destinată gastronomiei va fi amplasată de-a lungul bulevardului Ștefan cel Mare și Sfânt, până la strada Maria Cebotari.

Această schimbare are scopul de a îmbunătăți experiențele participanților, oferind condiții optime pentru degustările ghidate, desfășurate sub îndrumarea experților în domeniu.

Un record de participanți: 99 de vinificatori

La cea de-a XIII-a ediție a Zilei Naționale a Vinului și-au anunțat prezența un record de 99 de vinificatori.

‹ adv ›

Vizitatorii vor avea oportunitatea unică de a degusta o gamă variată de vinuri, de la mari producători, la mici vinificatori, care produc vinuri de autor. 

Promovarea consumului responsabil și a educației vinicole

Ziua Națională a Vinului promovează cultura consumului responsabil al vinurilor de calitate. 

Pentru prima dată in istoria Zilei Naționale a Vinului, oaspeții vor putea degusta vinurile în baza unui „Carnet al Degustătorului”, disponibil în format digital.

Carnetul electronic va fi sub forma unui  QR cod, care va putea fi utilizat direct de pe ecranul telefonului mobil.

Ambele formate vor conține 12 tichete pentru degustări gratuite și reduceri pentru materialele promoționale „Wine of Moldova”.

Carnetele vor putea fi achiziționate pe iticket.md sau la cele două Info Point-uri din Piața Marii Adunări Naționale (PMAN). 

Evenimentul va include și sesiuni educative la „Școala Vinului”, despre zonele cu Indicație Geografică Protejată (IGP), susținute de somelieri certificați și experți, care vor oferi publicului o perspectivă aprofundată asupra diversității și complexității Vinului Moldovei.

Evenimente dincolo de Piața Marii Adunări Naționale

Și în acest an, Ziua Națională a Vinului trece granițele Pieței Marii Adunări Naționale (PMAN).

Vinăriile din întreaga țară cu facilități turistice vor organiza propriile evenimente dedicate, iar vizitatorii vor avea oportunitatea să descopere peisajele viticole ale Moldovei și să se bucure de ospitalitatea locală.

Tururi ghidate de somelieri în Piața Marii Adunări Naționale

Pentru a oferi o experiență completă, în PMAN vor fi organizate tururi ghidate de somelieri și amicii ai Vinului Moldovei, pe parcursul cărora vizitatorii vor putea afla mai multe despre vinurile expuse.

Aceste tururi vor avea loc în baza „Carnetelor Degustătorului” și vor fi disponibile în mai multe limbi, facilitând accesul la informații pentru oaspeții străini.

Ziua Națională a Vinului este organizată de Oficiul Național al Viei și Vinului, cu sprijinul partenerului strategic USAID Moldova și Fondul American pentru Întreprinderi Ucraina-Moldova (UMAEF – Ukraine-Moldova American Enterprise Fund).

Mai multe detalii și informații suplimentare despre Ziua Națională a Vinului vor fi disponibile pe pagina wineday.wineofmoldova.com și paginile de de Facebook Wine of Moldova și Moldova Wine Day.

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›